Şanlıurfa Valiliği: Corona virüs iddialarını yalanladı

Şanlıurfa Valiliği, bazı sosyal medya hesaplarında, virüs tespit edilen vatandaşın, Eyyübiye ilçesinde olduğu iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Şanlıurfa Valiliği: Corona virüs iddialarını yalanladı
11 Mart 2020 - 14:37

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada kent gelinde şu ana kadar yeni tip corona virüs taşıyan herhangi bir vakaya rastlanmadığı ifade edildi.


Valilik açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yeni tip corona virüsün ülkemizde bir vatandaşımızda görüldüğünü açıklamasının ardından, art niyetli bazı çevrelerce çarpıtma girişimlerinde bulunulmuştur. Sayın Bakanı’mızın sosyal medya hesabı görüntülerine montajlanan asılsız ifadelerle, virüs tespit edilen vatandaşımızın İlimiz Eyyübiye ilçesinde olduğu şeklinde asılsız iddialara yer verildiği görülmüştür. İlimiz genelinde şu ana kadar yeni tip corona virüs taşıyan her hangi bir vakaya rastlanmamış olup, şüphe üzerine hastanelere başvuran vatandaşlarımıza bu yönde yapılan testlerin tamamı negatif çıkmıştır.”


Açıklamanın devamında corona virüse karşı ülke genelinde alınan tedbirler çerçevesinde Şanlıurfa’da da her türlü tedbir alındığı belirtilerek, “Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşlarımızca sürdürülen çalışmalar, şeffaflık ilkesi doğrultusunda belirli aralıklarla değerlendirilmektedir. Söz konusu paylaşımları yapanlar hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmış olup, halkımızda panik yaratmak maksadıyla hazırlanan bu türden asılsız paylaşımlara itibar edilmemesi gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.


 

Bu haber 3765 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...