ŞANLIURFA'DA 10 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Eğitim Bir- Sen, Şanlıurfa da 2014-2015 Eğitim yılı öncesinde il genelinde 10 Bin öğretmen açığının olduğunu açıkladı.

ŞANLIURFA'DA 10 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR
20 Ağustos 2014 - 12:05

ŞANLIURFA- Şanlıurfa da son dönemlerde açılan okullar ile birlikte öğretmen açığı 10 Bine dayandı. Türkiye genelinde 150 Bin olan öğretmen açığı, Şanlıurfa’da 10 bin olduğu ifade edildi.

Şanlıurfa’da ki öğretmen açığı hakkında konuştuğumuz Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa’da öğretmen açığının 10 bin olduğunu ve bunun acilen kapatılması gerektiğini ifade etti.

Eğitimde en sıkıntılı illerin başında Şanlıurfa’nın yer aldığını hatırlatan Coşkun, “ Eğitimde ki sıkıntılar ile İstanbul ile yarışıyoruz. Öğretmen açığımız daha önce 7 binlerdeydi bildiğiniz üzere bakanlığın Şanlıurfa’ya 300 okul yaptırması vardı. Bu okulların 20 ye yakını bitmiş ve her gecen gün o okullar tamamlanıyor. Dolayısıyla bunları da hesapladığımız zaman en azından 10 bin tane öğretmen açığımız var. Bu 10 bin öğretmen açığın mutlaka giderilmesi lazım. Geri kalmışlık Şanlıurfa’nın kaderi değildir. Eğitimde sürekli alt sıralarda olmak Şanlıurfa’nın kaderi değildir. “ dedi.

Ağustos ayında 40 bin öğretmen alınacağını fakat bunun yeterli olmadığını düşünen Coşkun, “ alınacak 40 bin öğretmen yeterli değildir çünkü Türkiye de öğretmen açığı toplam 150 bin civarında. Bunun yanında mezun olanlarda var. Belki 200 binleri geçecek mevcut arkadaşlarımız var. Hem bunların istihdam edilmesi hem de Şanlıurfa gibi öğretmen açığı olan illerin bir an önce bu öğretmen açığının kapatılmasını istiyoruz. Şuan Şanlıurfa’nın 10 bin öğretmen açığımız var. Bu 10 binin giderek artacağını zannediyorum. Dolayısıyla atanacak 40 bin öğretmenin büyük çoğunluğu mutlaka Şanlıurfa’ya ayrılmalı. Çünkü bir eğitimci olarak bir eğitim sendikası başkanı olarak biz de artık Şanlıurfa’da neden eğitim geridir? Denildiğinde öğretmen açığımız var, öğretmen yetersizliği var, bahanesini artık aşmamız gerekir. “ifadelerine yer verdi.

Daha birçok sıkıntının olduğunu belirten Coşkun daha sonra, “ Şanlıurfa’nın eğitim konusunda birçok sıkıntısı vardır. Gerek alt yapı sıkıntısı olsun gerek fiziki sıkıntılar olsun birçok sıkıntı var. Mesela mevsimlik işçi olan çocuklar sıkıntısı var. Bizler artık sıkıntılardan bahsetmek istemiyoruz. Artık Şanlıurfalı öğrencilerimizin başarılarından bahsetmek istiyoruz.” İfadelerini kaydetti.

(Mustafa Bikeç\ Sedat Kuşulay- İLKHA)


Bu haber 2812 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması