Şanlıurfa'da 2 ayda 100 trafo ve 40 pano yandı

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş, kış ayında elektrikli ısıtıcıların yoğun olarak kullanılması sonucu Şanlıurfa'da 2 ayda 100 trafo ve 40 panonun yandığını açıkladı.

Şanlıurfa'da 2 ayda 100 trafo ve 40 pano yandı
15 Şubat 2020 - 09:35

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, "Havaların soğumasıyla elektrikli ısıtıcıların yoğun olarak kullanılması, şebeke üzerine aşırı yük bindiriyor. Bu durum da arıza kaynaklı kesintilere neden oluyor. Sadece Şanlıurfa'da aralık ve ocak aylarında 100 trafo ile 40 elektrik panosu, aşırı yüke dayanamayarak yandı. Dicle Elektrik tarafından dağıtım hizmeti verilen Güneydoğu illerinde geleneksel ısınma araçlarının yerini elektrikli ısıtıcılar alınca, kayıt dışı tüketimin de etkisi ile ortaya çıkan aşırı yüke şebekeler dayanamıyor. Aşırı yüklenmeden kaynaklanan ciddi arızaların önüne geçmek için şebekelerde bulunan şalter gibi koruyucu sistemlere de ehliyetsiz kişiler müdahale edince, her gün elektrik trafoları ve panoları yanarak kullanılamaz hale geliyor." ifadeleri kullanıldı.


Son pano yangını Viranşehir'de yaşandı


Açıklamanın devamında en son pano yangınının Viranşehir'de yaşandığı belirtilerek, "Şanlıurfa'da zaman zaman tüketicilerin de şikâyet ettikleri elektrik kesintilerinin altında yatan en önemli sebeplerden birinin şebekelere, ısıtıcılardan dolayı binen aşırı yük olduğu ortaya çıktı. Kentte son bir hafta içerisinde 10 adet dağıtım panosu yanarak kullanılamaz hale geldi. Viranşehir ilçesinde yaşanan son pano yangınını vatandaşlar cep telefonu ile kaydetti. İlçenin Paşa Konağı Caddesinde bulunan ve 250 aboneye elektrik sağlayan pano, gece aşırı yüke dayanamadı ve yanmaya başladı. Yangında elektrik yüklü kabloların birbirine temas etmesi sonucu yaşanan patlamalar, korkuya neden oldu. Olayı haber alan Dicle Elektrik ekiplerinin enerjiyi kesmesinin ardından yangın söndürüldü ve pano yenilenerek enerji akışı normale döndürüldü." ifadeleri kullanıldı.


Açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı:


"Bu arada, aralık ve ocak aylarında Şanlıurfa'da toplam 100 elektrik trafosu ile 40 dağıtım panosunun yanarak kullanılamaz hale geldiği belirlendi. Yine trafo veya panoların yanmasını önleyen 502 adet termik manyetik şalter de dışarıdan yapılan müdahaleler nedeniyle aşırı ısınma sonucunda yandı." (İLKHA)


Bu haber 4060 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor