ŞANLIURFA'DA BAĞIMSIZ ADAYDAN "17 SANDIK KAYBOLDU" İDDİASI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da DTP’nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı İbrahim Aydın, 17 sandığın kaybolduğunu iddia etti.Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı İbrahim Ayhan, 17 sandığın

ŞANLIURFA'DA BAĞIMSIZ ADAYDAN "17 SANDIK KAYBOLDU" İDDİASI
24 Temmuz 2007 - 14:21
kaybolduğunu iddia ederek Şanlıurfa İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na itirazda bulundu. 25 bin 180 oy alan İbrahim Ayhan, yaptğı itirazın reddedilmesinin ardından DTP il binası önünde seçimi kazanan bağımsız milletvekili adaylarından İbrahim Binici, DTP'li Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, DTP İl Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 partiliyle birlikte basın açıklaması yaptı.
      Seçimlerde çeşitli engellemelerle karşılaştıklarını ileri süren
İbrahim Ayhan, “Birçok seçmen tehdit edilmiş, birçok köyde oylar açık ve blok şekilde kullanılmıştır. Ayrıca birçok sandıkta seçmenlerimiz şahsımıza oy verdiği halde sandık sonuç tutanakları adliyeye geldiğinde oyların tutanaklara geçirilmediği görülmüştür. Bu konuda yapılan itiraz ve şikayetlerimiz reddedilmiştir'' dedi.
      Dün gece geç saatlerde seçime gölge düşürecek bir takım olayların
yaşandığını ve toplam sandık ile açılan sandık arasında 17 sandık fark
bulunduğunu ileri süren Ayhan, bu sandıkların akıbetinin belli olmadığını savundu. Yetkililerin tüm sandıkların açıldığını beyan etmelerine rağmen il seçim sonucunu kesin olarak açıklamadıklarını vurgulayan Ayhan, şunları söyledi:
      “Siyasi parti ve bağımsız aday temsilcilerine dağıtılan sonuçlarda,
toplam sandık sayısı ile açılan sandık sayısı arasında 17 sandık fark
vardır. 17 sandık kayıp gözükmektedir. Bu hususta yaptığımız başvurulara rağmen bize herhangi bir açıklama yapılmadığı gibi, yazılı başvurumuza Şanlıurfa İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nca seçim sonuçları kesin olarak alınamadığından bilgi verilmesinin mümkün olmadığı şeklinde yanıt verilmiştir. Kamuoyunun rahatlatılması açısından kaybolan sandıkların derhal bulunması ya da inandırıcı bir açıklamanın yapılması gerekli olup, bu konuda sessiz kalınması tarafımızda seçimin demokratik ve şeffaf yapılmadığı izlenimi doğuracaktır. Demokratik ve şeffaf olmayan bir seçim meşru olmayıp yenilemeyi gerektirir. Bu konuda her türlü hukuksal itiraz haklarımızı kullanarak mücadelemizi sürdüreceğiz.'' Ayhan’ın açıklamasının ardından, katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu haber 2565 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem