Şanlıurfa'da gazetecilerin çektiği fotoğraflar sergilendi

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (SUÇGAD) tarafından açılan fotoğraf sergisinde, kentte görev yapan gazeteciler tarafından çekilen fotoğraflara yer verildi.

Şanlıurfa'da gazetecilerin çektiği fotoğraflar sergilendi
08 Ocak 2020 - 13:19

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (SUÇGAD) tarafından açılan fotoğraf sergisinde, kentte görev yapan gazeteciler tarafından çekilen fotoğraflara yer verildi.
Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (SUÇGAD) tarafından “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle fotoğraf sergisi açıldı.


Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda açılan sergide, gazetecilerin haber sırasında çektiği fotoğraflar yer aldı.


Etkinliğe;  Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve gazeteciler katıldı.


Sergide, İLKHA Şanlıurfa Muhabiri Abdurahman Deniz Uğurlu’nun, “Barış Pınarı Harekâtı” sırasında Akçakale ilçesinde çekmiş olduğu bir fotoğraf da yer aldı.


Açılışta konuşan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (SUÇGAD) Başkanı Tahir Gülebak, programa katılan herkese teşekkür ederek, “Bugün bizi yalnız bırakmayan Sayın Valimize, başsavcımıza, her gün basın içinde olmalarından dolayı ve ülkemizin geleceği için basınla kol kola hareket ettikleri için teşekkür ediyorum.  Biz Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak, özellikle basınımızın sesi olmak için bazı etkinlikler yapmaktayız. Hafta içi Haliliye Belediyesiyle birlikte sinema etkinliğimiz olacaktır. Bu fotoğraf sergisini bu sene düzenlemiş olduk. Seneye de daha güzel şeyler eklemek istiyoruz. Şanlıurfa’mızın misafirperverliğini göstermek amacıyla arkadaşlarımız burada fotoğraflarını sergiledi. Buradan hepinizi tebrik ediyorum. Açılışımıza katılan herkese Şanlıurfa Cemiyeti olarak teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise konuşmasında basının önemine değinerek, “Bugün aynı zamanda idareciler ve çalışan gazeteciler günüdür. 10 Ocak günü İdareciler Günü'ne de denk geliyor. Aslında bunun anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü çok zor koşullarda ve şartlarda kamuoyunun bilgilendirilmesi, doğru, tarafsız ve objektif bilginin düzgün bir şekilde vatandaşa aktarılması konusunda, gece gündüz demeden çalışan gazeteciler ve memleketi idare etmeye çalışan, milletten aldığı sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan ve yine gecesi, gündüzü olmayan 24 saat esasına göre idareciler var. Dolayısıyla bu iki camianın gününün, aynı tarihe denk gelmesinin anlamlı olduğunu ayrıca ifade etmek istiyorum. Arkadaşlarımız gazeteciler, televizyonda emek vererek çalışan kardeşlerimiz, çıkan yerel gazetelerde emek sarf eden, doğru bilgileri aktarmaya çalışan yine bu camianın mensupları; 2 gün sonra kutlanacak gününüzü şimdiden tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.


Programın ardından İLKHA mikrofonlarına konuşan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, amaçlarının gazetecilerin yalnız olmadığını hissettirmek olduğunu belirterek, “Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak her yıl bir yeniliğe imza atmaya çalışıyoruz. Amacımız Şanlıurfa’daki gazeteci arkadaşlarımızın emeklerini sergilemek, ne zorluklarla iş yaptıklarını Sayın Valimize ve halkımıza göstermek. Onlarda bu sergiye katılarak basın camiasını takdir ettiler. Bu etkinliklerle hem basınımızın sesi olmaya çalışıyoruz hem de sahada çalışan gazeteci arkadaşlarımızın sahipsiz olmadıklarını ve arkalarında olduğumuzu kendilerine hissettirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, günün anısına oluşturulan anı defterini imzaladı.


Fotoğraf Sergisinin, 10 Ocak 2019 gününe kadar halkın ziyaretine açık olacağı öğrenildi. (İLKHA)

Bu haber 1611 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü