ŞANLIURFA'DA SEÇİM ÖFKESİ GERGİNLİK YARATTI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da, bağımsız milletvekili adaylarından Seydi Eyyüboğlu’nun yakınlarının, kesin sonuçlar belli olmadan seçimi kaybettiklerini sanarak bundan sorumlu tuttukları AKP 1'inci sıra adayı Sabahattin Cevheri’nin evine yürümek istemeleri, büyük

ŞANLIURFA'DA SEÇİM ÖFKESİ GERGİNLİK YARATTI
23 Temmuz 2007 - 13:57
gerginlik yarattı.
 Bu yürüyüşe izin verilmemesi üzerine Eyyüboğlu taraftarları polise taş
atarken, çevik kuvvet göz yaşartıcı bomba ve biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Gece yarısından sonra gelişen olaylarda 3 kişi yaralanırken, çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

Az bir oy farkıyla milletvekilliğini kazandığı bu sabah kesinleşen eski
bakanlardan ve 2 dönem ANAP milletvekilliği yapan Seydi Eyyüboğlu’nun yaklaşık 500 taraftarı, Yenişehir Mahallesi Emniyet Caddesi üzerinde AKP birinci sıra milletvekili adayı Sabahattin Cevheri aleyhinde sloganlar atarak yürümeye başladı. Polislerin engelleme çalışmasına olumsuz yanıt vererek, aynı cadde üzerinde bulunan AKP’li Cevheri’nin evine gitmek isteyen Eyyüboğlu taraftarlarını durdurmak için bölgeye takviye polisler çağrıldı. Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ile Polisevi’nin de bulunduğu caddeye, çok sayıda çevik kuvvet polisi ile panzer gelerek, izinsiz yürüyüşü engellelemek istedi. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik’in de ikna çabalarının olumsuz sona ermesinin ardından, göstericiler cadde üzerinde barikat kuran polise taş atmaya, polis de grubu dağıtmaya çalıştı. Uzun süren kovalamaca sırasında birçok gösterici ara sokaklara dağılarak izlerini kaybettirirken, polis Emniyet Caddesi ve çevresindeki caddeler ile Eyyüboğlu’nun Uçaksavar
Kavşağı’nda bulunan seçim bürosunun etrafında geniş güvenlik önlemi aldı.
Eyyüboğlu’nun seçim bürosunun önünde toplanan yaklaşık bin kişi ise uzun süre Cevheri aleyhine sloganlar atarak beklemeye başladı.

Eyyüboğlu’nun yakınları, “2002 yılı seçimlerinde Cevheri bağımsız olarak meclise girdi. Ama o, meclise Seydi Eyyüpoğlu’nun kendisine destek vermesiyle girebildi. Bu seçimde bize destek olmasını beklemiyorduk ama o gittiği her yerde bize oy verilmemesi için telkinde bulunmuş” iddiasında bulundu.

Uzun süre seçim bürosunun önünde bekleyen Eyyüboğlu taraftarları, daha sonra yanlarına gelen bazı kişilerin seçim kuruluna itiraz ettiklerini ve Seydi Eyyüboğlu’nun milletvekili seçildiğini ileri sürdü. Bu haberin ardından bu kez Eyyüboğlu taraftarları birbirine sarılarak sevinç yaşadı. Uzun süre sevinç gösterisinde bulunan ve ‘Vur Vur İnlesin, Cevheri Dinlesin’, ‘Seydi Meclise’ sloganları atan taraftarlar, daha sonra seçim bürosundan yapılan anons ile olaysız bir şekilde evlerine dağıldı.

Bu haber 2673 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem