Şanlıurfa'dan deprem bölgesine yardımlar devam ediyor

Elazığ Sivrice'deki depremin ardından, 2 arama kurtarma aracı, 9 arama kurtarma personeli ve 50 adet 112 metrekarelik çadırla yardıma koşan Şanlıurfa Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü'nün deprem bölgesine destek faaliyetleri devam ediyor.

Şanlıurfa'dan deprem bölgesine yardımlar devam ediyor
01 Şubat 2020 - 09:00

Deprem nedeniyle hasar gören evlerine giremeyen vatandaşların barınma ihtiyacını temin etmek için harekete geçen Şanlıurfa AFAD il Müdürlüğü; 147 adet yaşam konteyneri, 40 adet portatif tuvalet ve 43 adet 112 metrekarelik çadırdan oluşan 5'lık malzemeyi bölgeye ulaştırdı.


Konteyner ve çadırların kurulumu için 7 personelini de Elazığ'a gönderen AFAD İl Müdürlüğü'nün, söz konusu malzemeleri, daha önce Suriyelilerin barındığı Ceylanpınar ve Viranşehir'de kapatılan geçici barınma merkezlerinden temin ettiği bildirildi.


Deprem gecesi Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında toplanan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, aynı gece AFAD ile birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından bir arama kurtarma aracı, bir öncü araç, 8 arama kurtarma personeli, İl Sağlık Müdürlüğünden 2 adet 112 Acil Sağlık Ekibi, 3 UMKE timi, bir lojistik ekip ve Doğalgaz şirketinden bir teknik araç ile 2 teknik personeli Elazığ'a sevk etmişti. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)


Bu haber 12945 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü