Şanlıurfalılar: Normalleşme sürecinde en başta camilerin açılmasını isterdik

​Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da, camilerin kapalı olmasından dolayı parklarda namaz kılan vatandaşlar bir an önce camilerin açılmasını bekliyor.

Şanlıurfalılar: Normalleşme sürecinde en başta camilerin açılmasını isterdik
08 Mayıs 2020 - 23:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Coronavirus ile mücadelenin ardından normalleşme süreci ile ilgili detayları kamuoyu ile paylaşmıştı. Normalleşme süreci ile birlikte hayatın normale dönmesi için bazı kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılması planlanıyor.


Normalleşme süreci ile birlikte camilerin 12 Haziran tarihinde kontrollü olarak ibadete açılması düşünülüyor. Bu süreçte en başta camilerin açılması gerektiğini belirten Şanlıurfalılar, camide namaz kılmayı çok özlediklerini söylediler.


Ezan okunmasının ardından Şanlıurfa Kalesi eteklerinde bulunan çimlerde sosyal mesafe kuralarına dikkat ederek namazlarını kılan vatandaşlar, camiye olan özlemlerini ve camilerin bir an önce açılması ile ilgili duygularını İLKHA mikrofonları için paylaştı.


"Sosyal mesafe kuralarına uyularak camilerde namaz kılınabilir"


Normalleşme sürecinde en başta camilerin ibadete açılmasını istediklerini belirten Mehmet Basut, "Camiler kapanmış biz perişan olmuşuz. Gelip burada çimlerin üzerinde namaz kılıyoruz ama kıbleyi de belki doğru bulamıyoruz. Yine de kılıyoruz. Allah kabul eder inşallah. Yaşım 45 oldu daha önce hayatımda böyle bir şey görmedim. Böyle bir şeyi dedelerimiz de görmemiştir.  İnşallah camiler en kısa zamanda açılır. Normalleşme sürecinde önce camilerin açılmasını isterdik. Sosyal mesafe kuralarına uyularak camilerde namaz kılınabilir. Ramazan ayında camilerin kapanması hiç olmadı." diye konuştu.


"Tamamıyla insanlarımız camiden uzaklaşmasın"


Camilerin hemen açılması gerektiğini ifade eden Mühittin Yağmur, "Camilerin kapatılması halkın sağlığını düşünülmüştür ama Cuma günleri camilerin açılması gerekirdi. Tamamıyla insanlarımız camiden uzaklaşmasın.  Ben istiyorum ki camiler hemen açılsın. Çünkü biz Müslümanız, dinimize inanıyoruz, Allah’a inanıyoruz, Kur’an’ı Kerim’e inanıyoruz. İnşallah bu musibet tüm dünya insanlarının üzerinden bir önce def olur gider. İnsanlar kardeş gibi birbirlerini sevsinler, birbirlerine sevgi versinler, acı vermesinler." şeklinde konuştu.


"Camileri çok özledik"


Camilerin kapalı olmasından dolayı Ramazan ayının sönük geçtiğini dile getiren Mehmet Kalkan, "Camilerin bir an önce açılmasını ve bu virüsün milletimizin üzerinde kalkması istiyoruz. İnşallah Rabbim tüm Müslümanların üzerinden bu belayı def eder. Camileri çok özledik, bu devletin camileri yasaklanması değildir, hastalıktan dolayı camiler kapatıldı. Rabbim inşallah camileri bir an önce açtırır, bir de huzura kavuşuruz. Bu seneki Ramazan biraz sönük geçiyor.  Bunun sebebi; camilerin kapalı olmasından dolayı teravih namazlarını evlerimizde kılmamızdan dolayıdır. Camiler açık olduğu zaman daha huzurlu oluruz. Bir an önce camilerin açılması bizim en büyük dileğimizdir." diye konuştu.


Hamit Karaca ise camide namaz kıldığını özlediğini belirterek, "Camiler kapandığından gelip bu çimlerde namaz kılıyoruz. Camilerin bir an önce açılmasını ve hocanın arkasında namaz kılmak istiyorum." (İLKHA)


Bu haber 2228 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı