SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI

7 Haziran da yapılacak 25. dönem milletvekili seçimleri öncesi oy kullanacak vatandaşlara ait bilgileri askıya çıktı.

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKTI
14 Mart 2015 - 13:42

Yüksek Seçim Kurumu tarafından 7 Haziran da yapılacak 25. Dönem milletvekili seçimleri öncesi oy kullanacak vatandaşlara ait bilgileri askıya çıktı.

Bugün saat 08.00’de askıya çıkan seçmen bilgileri 27 Mart mesai bitimine kadar askıda kalacak. Bu süre zarfında yapılacak itirazlar dikkate alınarak gerekli düzenlemeler yapılacak. Ayrıca seçmenler YSK’nın web adresinden de bilgilerini kontrol edebilecek.

Seçmen listesinde yanlışlık varsa ne yapılacak

Yüksek Seçim Kurumu tarafından yapılan açıklamada, askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listelerinde kayıtlı olan seçmenlerden, kayıtlarında yanlışlık veya eksiklik yahut nüfus olay bilgisi değişikliği bulunan, askı süresi içinde yerleşim yeri adresini değiştiren, seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismi bulunmayanların, bizzat veya ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvururlar ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerektiği belirtildi.

Ayrıca özel vekâletname ile başvuranlar sadece vekâlet veren adına adres beyanında bulunabilecekleri açıklandı.

Engelli seçmenlerin durumu

Görme ve ortopedik engelli seçmenlerin, 14-27 Mart 2015 tarihleri arasında, engellilik beyan formu ile bizzat veya bir yakını tarafından ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmaları gerektiği belirtildi.

Öğrenci seçmenler ne yapacak

Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına, yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurması ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmesi gerektiği açıklandı.

Askı süresi dışında hiçbir itiraz dikkate alınmayacak

Seçmen niteliğini taşıyan kişilerin yerleşim yeri değişikliği için başvurularını muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümünün yapıldığı 10 Mart 2015 Salı gününden başlamak üzere ve askı süresi içinde bizzat veya ilgili nüfus müdürlüğüne yapmaları gerekir. Bu kişilerin askı süresince posta ile yapacakları müracaatları ile muhtarlık bölgesi askı listelerinin indirilme tarihi olan 27 Mart 2015 Cuma günü saat 17.00'den sonra yapılan başvurular ilçe seçim kurullarınca hiçbir suretle dikkate alınmayacağının altı çizildi.

Ayrıca siyasi partiler, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK'ya yarın saat 17.00'ye kadar iletmek zorunda. YSK da bunu 15 Mart'ta ilgili seçim kurullarına iletecek.

(İLKHA)


Bu haber 3244 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek