"Şehit Merasimlerindeki Cenaze Müziği Değişsin"

Siverek Din-Bir-Sen Temsilciliği şehit merasimlerinde dini ve manevi duygulara uygun tören müziğinin çalınması fikrini destekledi.

"Şehit Merasimlerindeki Cenaze Müziği Değişsin"
23 Nisan 2016 - 13:42

Siverek Din-Bir-Sen Temsilciliği şehit merasimlerinde dini ve manevi duygulara uygun tören müziğinin çalınması fikrini destekledi. Siverek Dinbir-Sen Temsilciliğinden yapılan açıklamada, "İslamileşme yolunda hızla ilerleme kaydeden vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizi son yolculuklarına uğurladığımızda şehitlik mertebesi ve makamına uygun bir törenle uğurlamamız gerekiyor.Konuyla ilgili rahatsızlığını dile getiren Başbakanımız gerekli yerlere verdiği talimatla şehit cenazelerinde, cenaze marşı yerine ltri’nin Tekbir’inin kullanılmasını istemiştir. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'de, geçmiş günlerde Edirne’de yapmış olduğu bir konuşmasında şehit aile ve yakınlarından şehitlere karşı son görevlerini icra ederken, cenaze marşı çalınmamasını, şehitlerimizi baki âleme uğurlarken kültürümüze ve İslam inancına yakışacak bir şekilde, Islama uygun olarak tekbirlerle uğurlamamız gerektiğini belirtmiştir."

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı, "Siverek Din-Bir-Sen olarak konunun gündeme getirilmesinden fevkalade memnun duyduğumuzu belirtmek isteriz. Şehit cenazelerinde şuan kullanılan müzik Chopin’in cenaze marşıdır. Bu marşta dini ve manevi ruhumuza uymamaktadır. Bilindiği gibi şehit cenazeleri için düzenlenen müziğin manevi ve duygusal anlamda hiçbir katkısı bulunmamaktadır. Dini açıdan İslam diniyle örtüşmeyen ithal bir cenaze merasimi yerine duygu ve inançlarımıza hitap edecek tarzda (Itri’nin Tekbiri gibi) bir müziğin icra edilmesi talebini yerinde buluyor ve destekliyoruz. Bu vesileyle Şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyor, Allah’tan kederli ailelerine sabr-ı cemiller diliyoruz. Ülkemizde ve İslam aleminde akan kan ve göz yaşının yerini barış ve huzura bırakmasını yüce Mevlamdan diliyoruz.

Mahmut Bozkuş

Siverek Din-Bir-Sen Temsilciliği


Bu haber 2240 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü