Sel Mağdurlarına 1 Milyon 700 Bin YTL Yardım

Şanlıurfa'da, Geçen Ay Meydana Gelen Sel Felaketinde Mağdur Olan Bin 116 Aileye, Toplam 1 Milyon 700 Bin YTL Yardım Yapıldı. Şanlıurfa'da, geçen ay meydana gelen sel felaketinde mağdur olan

Sel Mağdurlarına 1 Milyon 700 Bin YTL Yardım
13 Aralık 2006 - 20:39
bin 116 aileye, toplam 1 milyon 700 bin YTL yardım yapıldı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Harran ilçeleri ve merkeze bağlı köylerde geçen ay yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya başlandı. İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle selzedelere yardım dağıtımına başlandı. Törene katılan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, selzedelerin yaralarının sarılması için hükümetin bütün gücüyle çalıştığını söyledi. Yıkılan evlerin önümüzdeki günlerde belirlenecek bir projeyle onarılacağını ya da ihaleye verip yeni konutlar yaptırılacağını anlatan Vali Yavaşcan, ''Şanlıurfa ve ilçelerinde toplam bin 116 kişi selden zarar görmüştür. Bunların mağduriyetini bir nebzede olsa gidermek için aile başı bin 500 YTL olmak üzere toplam 1 milyon 700 bin YTL yardım yapacağız. Yine mağdur olan vatandaşlarımıza 6 ay yetecek şekilde 67 ton şeker dağıtacağız'' dedi.

Para yardımını alabilmek için sabah erken saatlerde halk kütüphanesinde bekleyen vatandaşlar Yavaşcan'ın konuşmasının ardından kişi başına verilen bin 500 YTL'lerini imza karşılığında aldı.

Ali LEYLAK

Bu haber 2526 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı