SELİN YARALARI SARILACAK

MEHMET SEZGİN
SİVEREK Şanlıurfa ve ilçelerinde yoğun yağışın ardından başlayan sel olayı Siverek ilçesinde maddi zarara yol açtı. Sel sularlı yüzünden birçok

SELİN YARALARI SARILACAK
03 Kasım 2006 - 21:03
köye saatle sonra ulaşıldı. Selin etkili olduğu ilçenin karacada ve karakeçi bölgesinde incelemelerde bulunan ilçe Kaymakamı Seddar Yavuz ‘’Dün gece etkili olan yağışlar 50 köyde sel sularının maddi hasara yol açtığının Siverek Viranşehir karayolunun 20 km bir binek oto ile bir minibüsün sel sularlına kapıldığının bu araçların jandarma ve köy hizmetleri ekiplerinin yardımıyla araçlar ve araçlarda bulunan dördü çocuk on kişinin kurtarıldığının ilçe merkezinde ise yaklaşık 45 iş yeri ve evi su bastığının özelikle köy yollarında büyük tahribatın yaşandığının belirterek selden zarar görenlere sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığıyla ilk etapta vatandaşlara gıda yardımında bulunacağız imkânlar ölçüsünde sel zadelere her türlü yardımın yapılacağız’’dedi.    Dün gece Siverek ilçesinde yaşanan sel felaketi yüzünden Diyarbakır Şanlıurfa karayolu özerinde birçok araç şarampole yuvarlandı. Özelikle şekerli ve karacadağ bölgesinde Adalar, aşağı ve Yukarı karabahçe köylerinde bulunan yaklaşık 35 evi ve hayvan barınağını su bastı hayvan barınağında bulunan 20 kanatlı hayvan boğularak telef oldu. Evleri sular altında kalan vatandaşların yiyecek, giyecek ve gıdaları çamur deryasının içinde kaldı. Bazı köylerde dere yatağında bulunan evler köyün yüksek kısmında bulunan yakınlarının yanına taşınırken alçak kısımlardaki küçük ve büyük baş hayvanlar olası ikinci bir sel olayına karşın daha yüksek yerlere taşındılar.
 Evleri su ve çamur içinde kalan birçok köylü vatandaş evlerini kendi imkânlarıyla temizlemeye başladılar.
   Yetkililerce yapılan açıklamada hasar tespitine başlanıldığının ancak birkaç gün içinde kesin hasar tespitinin bildirileceği belirtildi.

Bu haber 2515 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü