Semt Pazarı Pazarcılarının Protestosu

Pazarcıların ProtestosuSiverek-İLKHA   08.05.2008Siverek’te çarşamba günü kurulan semt pazarının kapatılmasından dolayı yaklaşık 300 pazarcı bu uygulamayı protesto ederek bugün ki semt pazarına gitmediler.Siverek’te haftanın 7 günü çeşitli mahallelerde kurulan semt pazarlarından, Çarşamba günü ordu mahallesinde kurulan pazarın iptal edilmesinden dolayı pazarcılar bu uygulamayı protesto ederek bugün ki perşembe pazarına gitmeme kararı aldılar.

Semt Pazarı Pazarcılarının Protestosu
08 Mayıs 2008 - 12:19
Semt pazarcılarından Enver Emişçi(36) şöyle konuştu:” Belediyenin bu uygulamasının iptal edilmesini istiyoruz. Yaklaşık 300 pazarcı bu pazarlardan geçimini sağlıyor. Pazarcılar olarak her ay düzenli olarak vergimizi ödüyoruz. Çarşamba günü Ordu mahallesinde kurulan pazarın kapatılmasından sonra diğer açılan semt pazarlarının da birer birer kapatılacağından korkuyoruz.”diye konuştu.

Semt pazarcıları perşembe günü ilçenin Atatürk bulvarında kurulan semt pazarına gitmeyerek protestolarını bugünden başlattılar. Bugün perşembe pazarında sadece dünden kalan sebze ve meyveler satıldı. Bu protestolardan ise hem vatandaş hem de Siverek hal pazarındaki toptancılar zararlı çıktı. Vatandaşlar pazarın açılmamasından dolayı evlerine eli boş döndüler. Hal pazarındaki toptancıların da dışardan getirdikleri sebze ve meyveleri pazarcılara satamamasından dolayı sebze ve meyveler üzerlerine kaldı.

Siverek Belediyesi ise haftanın 7 günü kurulan semt pazarlarından Çarşamba günü Ordu mahallesinde kurulan pazarın yerine ordu garajının yanında sabit semt pazarı kurarak pazarcıların orada çalışmasını istiyor.Abdurahman


Bu haber 3851 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek