Seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehirler arası kısıtlamanın 1 Haziran tarihi itibariyle tamamen kaldırıldığını açıkladı.

Seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırıldı
28 Mayıs 2020 - 17:28

Coronavirus (Covid-19) salgınıyla mücadele ve normalleşme sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Türkiye'nin salgının önlenmesinde ve can kaybında dünyada örnek alınan bir konuma gelmesinde 83 milyonun ortak başarısı olduğunu söyledi.


Erdoğan, bugüne kadar Vefa Sosyal Destek gruplarının toplam 6 milyon 240 binin üzerinde talebe cevap verdiğini vurguladı.


Erdoğan, “Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır. Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı 1 Haziran'da açılacak. İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında olabilecek. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak.  Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak. Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek. 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek. Hayvan satış yerleri 1 Haziran'dan, hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek. Sürücü kursları, benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek. Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır. Müze ve ören yerleri, 1 Haziran'da onlar da açılıyor. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır.” dedi.


“27 Mayıs Türkiye'ye darbe virüsünün ilk girdiği tarihtir”


27 Mayıs’ın Türkiye’ye darbe virüsünün ilk girdiği tarih olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:


“Maalesef bu tarihten sonra darbe, cunta, muhtıra, bildiri veya darbe girişimi şeklinde demokrasimize yönelik pek çok saldırıyla karşı karşıya kaldık. Vesayetin ayak oyunlarından darbe teşebbüsüne, terör örgütlerinin saldırılarından ekonomik tetikçiliğe kadar her yol denenmiş ama büyük ve güçlü Türkiye yolculuğumuz engellenememiştir. Menderes ve arkadaşları, ülkemize ve milletimize yaptıkları hizmetlerin bedelini ağır işkencelerle, hakaretlerle hapis yatarak ve idam sehpasına yürüyerek ödemiştir. Milletimizin 15 Temmuz'da ortaya koyduğu güçlü irade ve cesaret, Türkiye'de darbeler ve cuntalar, vesayet dönemlerinin inşallah artık kapandığının işaretidir.”


“Ayasofya'da Fetih Suresi okunacak ve dualar edilecek”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Fetih Şöleni kapsamında yarın Ayasofya'da Fetih Suresi okunacağını ve dualar edileceğini ifade etti.


Türkiye’den yardım talep eden 135 ülkeden 100'üne cevap vermeyi başardıklarının altını çizen Erdoğan, bu süreci en az sıkıntıyla geçiren ülkelerin başında geldiklerini kaydetti.


Sokağa çıkma kısıtlamalarının bazılarını bir müddet daha sürdürmekte fayda gördüklerini dile getiren Erdoğan, “0-18 yaş grubunun tamamı, çarşamba ve cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlamasına tabi olmayacak.” dedi.


Son olarak Erdoğan, yeni normal düzende maske, mesafe, temizliğin ihmal edilmemesi uyarısında bulundu. (İLKHA)


Bu haber 1227 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı