SGK MÜDÜRÜNDEN ÖNEMLİ HATIRLATMA

Siverek SGK Müdür Vekili Ramazan Akaray, yeni iş güvenlik paketi ile birlikte Bağ-Kur borcu o anların müracaat etmeleri durumunda hizmetlerini ve borçlarını dondurabileceklerini söyledi.

SGK MÜDÜRÜNDEN ÖNEMLİ HATIRLATMA
14 Mayıs 2015 - 11:12

Siverek SGK Müdür Vekili Ramazan Akaray ilçede görev yapan gazetecileri ziyaret ederek yeni iş güvenlik paketi ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeni iş güvenlik paketi ile birlikte Bağ-Kur borcu olanların müracaat etmeleri durumunda hizmetlerini ve borçlarını dondurabileceklerini belirten Akaray, “Kurumumuz tarafından 6645 sayılı yasaya dayanarak 5510 sayılı kanuna eklenen 63. Ek madde ile 30.04.2015 tarihinde yayınlanan 2015/13 sayılı genele ile; 4B esnaf ve 4B tarım bağ kur borcu olanların 12 ay ve daha fazla borcu olanların 31.07.2015 tarihine kadar İl müdürlükleri ve SGK merkezlerine müracaat etmeleri durumunda hizmetlerini ve borçlarını dondurabilirler”

Söz konusu genelge ile birlikte gerek bugüne kadar hiç ödeme yapmamış veya belli miktarda ödeme yapmakla birlikte kalan borcu 12 aydan fazla olanların borcu silinebileceğini belirten Akaray, 12 aydan az borcu olanları ise bu yasadan faydalanamayacağını belirtti.

Akaray, “Bağ-Kur kapsamında kaydı olan ve kaydı devam edenlerin ise 12 aydan fazla borcu olanların kayıtları 30.04.2015 tarihine kadar silinmekte ve 01.05.2015 tarihi itibarıyla tekrardan devam ettirilmektedir. Durdurulan hizmetler istenildiği zaman gerek kişinin kendisi ve gerekse de hak sahipleri tarafından ihya edilebilmektedir” dedi

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2543 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...