SINAV ÇETESİNE BASKIN

ALİ LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da ÖSS'ye saatler kala operasyon yapan polis, 4 ile uzanan çeteyi çökertti.Çete, öğrenci başına 35 bin YTL karşılığında adayların yerine başkasını sınava sokuyor ve kazanma

SINAV ÇETESİNE BASKIN
19 Haziran 2007 - 11:18
garantisi veriyordu.
ÖSS öncesinde Şanlıurfa'da sınav çetesi ortaya çıkarıldı. Dört kentle
bağlantılı operasyonda 46 kişi gözaltına alınırken, çetenin öğrenci başına 35 bin YTL karşılığında adayların yerine başkasını sınava soktuğu tespit edildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM) ile Şanlıurfa
Emniyeti'nin birlikte yürüttüğü "Sistem" kod adı verilen operasyonda son yılların en büyük "organize sınav çetesi" gün ışığına çıkarıldı.
Şanlıurfa'da 2 ay önce 6 kişilik bir organize suç grubunun ÖSS sınavı için para karşılığı adayların yerine kendi adamlarını sınava sokmaya
hazırlandığını belirleyen polis teknik takip başlattı.
Fiziki takibin yanı sıra telefon dinlemesinin de yapıldığı takip sırasında
Şanlıurfa'daki sınav çetesinin Hatay, Adıyaman ve Mersin'e kadar uzandığı anlaşıldı.
Sınav başlamadan düğmeye basılan operasyonda Şanlıurfa'da sınav salonlarına girmek üzereyken daha önceden isimleri tespit edilen sahte adaylar tek tek yakalanarak gözaltına alındı.
Sahte adayların gerçek adaylara gelen üniversite sınavı giriş belgelerindeki fotoğrafları özel yöntemlerle değiştirip sınava girdikleri anlaşıldı.
Sahte aday sonucu bildirdi
Sahte adayların başarılı üniversite öğrencileri arasından seçildiği, sahte
olarak sınava giren bir adayın soruları çözerek hemen sınav salonundan çıktığı ve sonuçları sınavdaki kendi arkadaşlarına bildirdiği tespit edildi.
Bazı sahte adayların da saat şeklinde cep telefonuyla sınava girdikleri ve bu şekilde doğru yanıtları cevap kağıtlarına işaretledikleri saptandı.
Çetenin her iki yöntemle de öğrenci başına 30-35 bin YTL para aldıkları ve sınavı kazanma garantisi verdikleri anlaşıldı. 46 kişi gözaltına alındı

Polis operasyonda dört kentte aralarında organize suç örgütü elamanlarının da bulunduğu toplam 46 kişiyi gözaltına aldı.

Birecik'te sınava girenler arasında yapılan incelemede de "başkasının yerine sahte kimlikle veya cep telefonuyla sınava girdikleri" iddiasıyla yakalanan 15 kişinin ardından, adayların bu şekilde sınava girmelerine yardımcı oldukları iddiasıyla iki öğretmenin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu haber 2076 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü