Siverek Devlet Hastanesinde Hizmet Atağı

Siverek Devlet Hastanesi Başhekimliğine getirilen Mehmet Nuri Konca ile birlikte devlet hastanesinde yenilikler yaşanıyor.

Siverek Devlet Hastanesinde Hizmet Atağı
22 Eylül 2016 - 08:50

Siverek Devlet Hastanesi başhekimliğine getirilen Mehmet Nuri Konca ile birlikte hastanede hizmet noktasında önemli adımlar atıldı. 200 yataklı hastanede en çok şikayetlerin yaşandığı hijyen ve temizlik konusunda önemli adımlar atıldı. Sıramatikteki düzenleme ile personelin adam kayırması önlenecek.

Konu hakkında Siverek Gençlik Sitesine açıklama yapan Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Nuri Konca, Hastanede göreve başlayalı 3 hafta geçtiğini belirterek, “Başhekim yardımcılarım, müdürüm ve müdür yardımcımın onayları halen çıkmadı. Tabi ki ülkemizin içinden geçtiği olağanüstü hal ortamında bu normal bir durumdur. Araya 9 günlük bayram tatilinin girmesi de ayrı bir şansızlığımız oldu” dedi

Temizlik ve Hijyen Konusunda Önemli Değişiklik

Bu kısa zaman zarfında, hastanemizde işleyişimizi daha düzenli bir hale ve hastanemizde sık sık sitem konusu olan temizlik, hijyen konusunda fena olmayan bir noktaya geldik. En çok sorunlu gördüğümüz acil servisimizde, acil dış kapıda bir hasta karşılama elemanı, acil servis girişinde ise iki hasta yönlendirme ve yardımcı olma elemanı, 7 gün 24 saat hizmetle görevlendirildi. Bu arkadaşlarımızın eğitimleri bittiğinde özel kıyafetleri ve yaka kartlarını takmış vaziyette halkımıza hizmete başlayacaklardır.

Hastalar Saatlerce Beklemekten Kurtulacak

Acil serviste hasta tirajını (hastanın aciliyetini belirleyen birim) etkin bir hale getirdik. Acil hastalar, sarı etiketli dosya ile sarı alana, yeşil etiketli dosya ile yeşil alan dediğimiz, sağlık bakanlığına göre 4 saate kadar bekleyebilecek hastalar yönlendirilmektedir. Acil salonunda bekleme salonu hastalarımız ve yakınlarının rahat oturacakları hale getirildi. Müşahede alanına hemşire arkadaşlarımız konarak hastaların hemşire aramasına son verildi. Aynı zamanda müşahede alanı kontrol altına alındı.

Geri Dönüşler Olumlu Oldu

Bu kısa süre içerisinde gerek vatandaşlarımızdan, gerekse de sağlık çalışanlarımızdan memnuniyet ve teşekkürlerini aldık.

Acil Serviste Doktor Sayısı Artırıldı

Özellikle halkımızın memnuniyeti yanında yeşil alanda zaman zaman uzun süreler beklemek zorunda kaldıkları sitemini tespit ettim. Ekim ayından itibaren 1 acil tıp uzmanı doktor sarı alanda, 3 pratisyen doktor yeşil alan ve 1 dâhiliye uzmanı doktor sürekli bulunacak şekilde acil nöbetçi doktor sayını 5’e çıkarıyoruz. Halkımızın sabrı, anlayışı ve desteği ile inşallah daha iyi hizmetlere ulaşacağız. Bütün halkımıza ve mesai arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum

Doktor Açıkları Kapatılacak

Siverek Devlet Hastanesindeki doktor açığı 250 bin nüfuslu ilçe halkını mağdur ediyor. İlçe halkı çeşitli branşlardaki doktor eksikliğinden dolayı en basit bazı rahatsızlıklarından dolayı çevre illere gitmek zorunda kalıyor.

2012 yılında 200 Yataklı yerleşkesi ile hizmet vermeye başlayan Siverek Devlet Hastanesinde beyin cerrahi, fizik tedavi, genel cerrah, göğüs cerrahi, göğüs hastalıkları, kadın doğum, üroloji, kardiyoloji, ortopedi, radyoloji, cildiye alanlarında uzman doktor sıkıntısı yaşanıyor. Siverek sosyo kültürel yapısı nedeniyle gelen doktorları ilçemizde tutamıyoruz. Bunun çözümü noktasında siyasilerle, ilçe belediyesi, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerimiz oldu. Allah kısmet ederse kısa süre içerisinde doktor açığının kapacağını umuyorum” dedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 5308 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü