SİVEREK GENÇLİK SİTESİNDEN ÇAĞRI

Siverek'in ilk haber sitesi olarak Siverek Gençlik Sitesi ilçede son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili sağduyu çağrısı yaptı.

SİVEREK GENÇLİK SİTESİNDEN ÇAĞRI
11 Ekim 2014 - 07:36

Siverek, geçmişte yaşanan şiddet olaylarının bedelini ağır ödemiş bir şehirdir. Çatışmanın, ölümün, yakmanın yıkmanın hiç bir soruna çözüm olmadığını büyük acılar yaşayarak tecrübe etmiş insanların şehridir. Kadim değerlerini, insani vasıflarını el üstünde tutan şehirdir. Siverek, zulümden kaçıp kendisine sığınan herkese kapısını açan, lokmasını onunla paylaşan kadir şinas insanların şehridir.

Siverek halkı, son yıllarda yakalanan huzur ve güven ikliminin yerini yeniden bir çatışma ve kaos ortamına dönüşmesinin endişesi içine girmek istemiyor. Bölgemizin bir çok şehrinde baş gösteren şiddet olaylarının hiç bir soruna çare olmayacağı gibi kardeşlik ve huzur ortamına da büyük hasar verdiği inancındayız. Kobani'deki Kürtlere destek adı altında Kürt şehirlerinin ateşe verilmesi, belli adreslere saldırıların yapılması, insanlarımızın katledilmesi, ömrünün baharında gençlerimizin yitirilmesi, maddi servetlerin ateşe verilmesini doğru bulmadığımız gibi Kobani'ye de bir fayda sağlayacağına inanmıyoruz.

Bir arada, farklılıklarımıza tahammül ederek, herkesin varlığına ve yaşam hakkına saygı göstererek ancak huzur ve güven ortamını yeniden tesis edebiliriz. Sorunların çözümü şiddetten değil, diyalog, yardımlaşma ve dayanışmadan geçtiğini biliyoruz. Kobani halkına ve zulme uğrayan herkese insani her türlü desteği verdiğimiz durumda ancak doğru işler yapmış oluruz. Işid üzerinden mütedeyyin insanların hedef haline getirilmesi, İtibarsızlaştırılmak istenen herkesin İşidli ya da yandaşı olarak gösterilmesini de doğru bulmuyoruz.Bu çağrımıza ilçedeki tüm kesimlerin destek vermesini temenni ediyoruz.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3314 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması