Siverek Halkı Protestolara Devam Ediyor

Siverek halkı askeri darbe girişimine tepki olarak yeniden toparlanıyoruz sloganı ile yeniden meydanlara indi.

Siverek Halkı Protestolara Devam Ediyor
16 Temmuz 2016 - 18:45

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, askeri darbe girişimine tepkiler devam ediyor. Bugün saat 19.00’da Ak Parti Siverek İlçe Teşkilatı önünde toplanan binlerce kişi tekbirlerle darbe girişimini protesto etti. Program din görevlisi Mahmut Demirbaş tarafından okunan Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı. Siverek’te çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği protesto gösterisinde ortak basın açıklaması okundu. Ardından darbe saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Saat 21.45 itibarıyla her geçen dakika alanda toplanan kalabalığın arttığı gözlenirken yapılan sesli anonslarla halkın alanı terk etmemesi çağrısı yapıldı.

Beyaz Kefen Girdiler

Darbelere karşı ölümüne direneceğiz sloganı ile beyaz kefen giyen bazı göstericiler, darbecilerin elinde bir tek tabanca bile kalmayıncaya kadar protesto gösterisine devam edeceklerini söylediler.

Askeri Birimlerin Önü Halen Kapalı

Dün gece Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın talimatı ile iş makineleri ve çöp kamyonları ile askeri birimlerin şehir merkezine inmesini engellemek amacıyla kurulan barikatların saat 21.45 itibarıyla kaldırılmadığı gözlendi.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 3244 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi