Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Basın Açıklaması

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Basın Açıklaması
05 Kasım 2018 - 11:26

Basın açıklaması tam metni


Son günlerde gerek sosyal medya ve gerekse bazı haber sitelerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz hakkında çıkan iddialara karşılık, Müdürlüğümüz tarafından kamuoyu vicdanında herhangi bir kuşkunun yer almaması amacıyla yapılan iddialara cevap verme gereği duyulmuştur.

Söz konusu iddialar hakkında müdürlüğümüz tarafından yapılan açıklama şöyledir;

Şanlıurfa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 20.09.2018 tarih ve 16722 sayılı sözleşmeye istinaden başlatılan 262988 partal numaralı Toplum Yararına Program(TYP) kapsamında müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda istihdam edilen temizlik personellerin alımı ile ilgili olarak 01.11.2018 Tarihinde yerel bir haber sitesinde kurumumuz ile ilgili çıkan haberle ilgili olarak sorulan sorular ve verilen cevapları aşağıya çıkartılmıştır.

Okullarda çalıştırılmak üzere İŞKUR Toplum Yararına Program(TYP) kapsamında alım kaç kişi üzerinden yapıldı?

Şanlıurfa Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğünün 05/10/2018 tarih ve 5033 sayılı yazsı ve ekinde noter kurasına dahil 2870 kişiden noter kurası ile 200 kişilik alım gerçekleştirilmiştir.

İŞKUR TYP Alımları nasıl yapıldı?

Şanlıurfa Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğünün 05/10/2018 tarih ve 5033 sayılı yazısında(ek : 3 sayfa) belirtildiği üzere; Noter Kurası için Siverek 1.Noterliğine, Güvenlik Tedbirleri için Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Anons için Siverek Belediye Başkanlığına(Duyuru Metni dahil), Noter kurası yer tahsisi için Siverek Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürlüğüne, Noter kurasında Gözlemci olarak görev yapmak için Siverek İŞKUR r Hizmet Merkezi Müdürlüğüne, 05.10.2018 tarihlerinde ekli yazışmalar yapılmış olup kura Siverek Halkına Belediye tarafından yapılan duyuru(Ekte sunulmuştur.) ilan edilmiş olup, 08.10.2018 tarihinde Siverek Gençlik Hizmetleri Kapalı Spor Salonunda güvenli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

İŞKUR TYP'de yapılan alımların yüzde kaçı yedek seçildi?

200 asil katılımcı ve asillerin %50'si 100 kişi YEDEK katılımcı olarak ilgi yazı doğrultusunda noter kurası sonucu belirlenmiştir.

Alımı yapılan kişilerin tamamı görevlerine gidiyor mu?

Noter kurası sonucu belirlenen 200 asil katılımcıdan göreve başlamak için mevzuat gereği üç iş günü içerisinde başvuruda bulunan ve ilçemiz okul ve bağlı kurumlarda göreve başlatılan kişi sayısı 158'dir. yasal mevzuat çerçevesinde açık kalan 42 kişili personel ihtiyacı için yedek seçilen 100 kişiden 1. sıradan başlayarak 42. yedek dahil Şanlıurfa Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğünden talep yapılmıştır. Gelen 42 yedekle birlikte 01.11.2018 tarihi itibariyle okul ve bağlı kurumlarımızda görevde olan İŞKUR TYP sayısı 175 kişi görevde olup, aynı gün Şanlıurfa Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile yapılan telefon görüşmesi neticesinde 25 yedek talebi 02.11.2018 tarihinde yapılacaktır.

Herhangi bir siyasi parti ve kurumdan bir liste gönderildi mi?

İŞKUR TYP katılımcıları Noter huzurunda kura ile belirlenmiş olup kamera kayıtlarımız mevcuttur. Bugüne kadar iktidar partisi veya diğer siyasi partiler herhangi bir iş veya işlem için liste vermediği gibi, Müdürlüğümüzce aksine tüm iş ve işlemler kanun mevzuatı yönünde yürütülmektedir.

Daha önce yapılan ve iptal edilen yemek ihalesi neden iptal edildi?

03.092018 tarihinde yapılması planlanan ve EKAP’ta açık ihale olarak ilanda bulunan, ihalenin idari ve teknik şartnamesinde bulunan teknik nedenlerinden dolayı ihale iptal edilmiştir.

Kurum bünyesinde yapılan yemek ihalesi neden iptal edildi?

Yasal mevzuata göre ihale dokümanında ki eksikliklerin giderilme imkânı bulunmadığından açık ihale iptal edilmiştir. Okullarımızın açılması sebebiyle tekrardan 44 günlük pazarlık usulü ile geri kalan kısımda açık ihale yolu ile ihaleye çıkarılmıştır.

Yeniden yapılan ihale günler geçmesine rağmen, neden netlik kazanmadı?

Daha önceden iptal edilen ihale, tekrardan 44 günlük pazarlık usulü ile yapılmış, geri kalan kısım ise açık ihale usulü ile 30.10.2018 Salı günü yapılarak, yemek ihalesindeki komisyon tarafından ihale karara bağlanmış ve harcama yetkisinin onayına sunularak, ilgililere tebliğ edilmiştir.

İhaleyi hangi firma ve yüzde kaç kırımla aldı?

En avantajlı 1’inci teklif sahibi firma Arı iki Ltd. Şti ile Mustafa Bilbay iş ortaklığı en avantajlı firmalar almıştır. 44 günlük pazarlık usulü ile yapılan ihaleyi Divans Ltd, Şti almış, geri kalanı kısmı ise 30.10.2018 tarihinde açık ihale usulü ile yapılan ihaleyi ise en avantajlı teklifi veren, teklif ortakları Arı iki Ltd. Şti ile Mustafa Bilbay iş ortaklığı olmuştur. İhale’ye itiraz süresi devam etmekte olup, itiraz süresi bittikten sonra en avantajlı teklifi veren firma ile sözleşme imzalanacaktır.

Kamuoyuna önemle duyurulur

haber merkezi


Bu haber 2751 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı