SİVEREK İLÇESİNE BAĞLI SAPAK KÖYÜ İLK KEZ BİR OKULA KAVUŞTU

MEHMET SEZGİNSİVEREK Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı ilçeye 40 metre uzakta bulunan üç yüz nüfuslu Sapak köylüleri ilk kez okulla kavuştular.Yaklaşık yüz yıl öncesi kurulan köyde bu güne kadar okul olmadığı için köyde özelikle kadınlar

SİVEREK İLÇESİNE BAĞLI SAPAK KÖYÜ İLK KEZ BİR OKULA KAVUŞTU
15 Aralık 2006 - 20:03
 arasında okuryazarlık oranı yok denilecek kadar az. Köy erkeleri Türkçe konuşmayı vatanı görevlerini ifa ederken ve televizyon izlerken öğrenmişler.     İlçe kaymakamlığı tarafından dört ay önce inşaatına başlanılan köy ilköğretim okulu ilçe milli eğitim müdürü Abdulkadir Çelik tarafından hizmete açıldı.
    Eğitim mücadelesinde halkın katılımını ve eğitime destek vermesini isteyen Abdulkadir Çelik’’Siverek’te kaymakamımız Sayın Seddar Yavuz eğitim seferberliği başlatılmıştır. Vatandaşlarımız kendi güçleri oranında bu seferberliğe katkı sunmaları gerekir’’dedi.
     Okulu eğitim ve öğretime açılan Sapak köyü ilköğretim okuluna bir derslik ve bir lojmandan oluşuyor. Köyde 60 öğrenci devam edeceği belirtilirken köyde daha önce yaklaşık 20 öğrencinin taşımalı eğitim kapsamında eğitimlerine devam ettiği belirtildi tek derslik okulun hizmete girmesiyle bu öğrenciler ve köye bağlı üç mezrada ki okul çağında ki toplam 60 öğrenci eğitimlerine yeni okullarında devam edeceği belirildi.

Bu haber 2887 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu