SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜNDEN ERKEN EZAN AÇIKLAMASI

Siverek Müftülüğü dün akşam ezanın 5 dakika erken okunmasından dolayı Siverek halkından özür dileyerek, ezanın görevlilerin dışında başkası tarafından okunduğu iddialarını yalanladı.

SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜNDEN ERKEN EZAN AÇIKLAMASI
29 Haziran 2015 - 10:51





Siverek Müftülüğü dün akşam ezanın 5 dakika erken okunmasından dolayı Siverek halkından özür dileyerek, ezanın görevlilerin dışında başkası tarafından okunduğu iddialarını yalanladı. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dün akşam ezanının 19.57 okunması gerekirken merkezi camide görevli müezzin tarafından hata ile 19.52’de okunmasına tepkiler devam ediyor. Akşam ezanın hata ile erken okunmasının ardından, top atışı ile birlikte oruçlarını 5 dakika erken açan vatandaşlar, Siverek Müftülüğü’nü arayarak ne yapmaları konusunda bilgi istedi. Siverek Müftülüğü ise oruçlarını erken açan vatandaşların ramazan ayından sonra 1 gün kaza orucu tutması gerektiğini söyledi.

Siverek Müftülüğü: Bu istenmedik Durumdan Çok Üzgünüz

Siverek Müftü Vekili Sani Soytürk İLKHA Haber Ajansına konu ile ilgili açıklamada şu ifadeleri kullandı, “28 Haziran Pazar günü, akşam ezanı, Ulu camide, cami görevlimiz Ahmet Öner tarafından 19.57’de okunması gerekirken görevlimizin maalesef saatini yanlış görmesi nedeniyle akşam ezanını 19.52’de okunmuştur. Bu istenmedik durum karşısında son derece üzgünüz. Tekrarının yaşanmaması ve bu hadisenin sebeplerinin araştırılması için yasal işlemleri başlattık. Dünkü tutulan oruç Allah katında zayi olmayacaktır. Ancak, İslam fıkhına göre orucunu erken açanların Ramazan ayından sonra 1 gün kaza orucu tutması gerekir” dedi.

Ezan İle Birlikte Saate de Bakın

Benzer durumlara karşı dikkatli davranılması gerektiğini belirten Soytürk, “Bundan sonra oruç tutanların iftarda ve imsakta ezan ile hareket etmemiz gerekir ama ezan okunurken saatlerimizi kontrol ederek oruçlarımıza ona göre başlayalım ve oruçlarımızı yapılan teyitten sonra açalım” dedi

Din Bir-Sen’in İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Soytürk, Din- Bir-Sen’in akşam ezanı görevlilerin dışında başkası tarafından okunduğu iddialarını ret ederek ezanın cami görevlisi tarafından okunduğunu kaydetti.

Diyanet-Sen: Siverek Halkından Özür Diliyoruz

Diyanet-Sen Siverek Temsilcisi Ramazan Öz ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İftar ezanı vaktinden 5 dakika önce okunmuştur. Okuyan arkadaşımız Ulu Camii müezzini Ahmet Öner’dir. Ahmet Öner Hocamız takriben 20 yıldır görev yapan çalışkan, görevine bağlı, ehil bir arkadaşımızdır. Arkadaşımız olayı hata ile işlemiştir. Bu hatadan dolayı arkadaşımız çok üzgündür. Siverek Diyanet-Sen olarak Siverek halkından özür diliyoruz.

Bir Gün Orucumuzu Kaza Edeceğiz

Siverekli esnaflardan Fahri Çatalkaya ise hayatında ilk kez böyle bir olay ile karşılaştığını belirterek, “Sofrayı kurduk iftarı bekliyoruz, daha 4 dakika varken ezan okundu. Biz yanlış ezan okundu diye düşünürken birden top atıldı. Top atılınca bizde iftarımızı açtık. Aradan birkaç dakika geçti yeniden akşam ezanı okundu. Bir gün orucumuzu kaza edeceğiz” dedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3951 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması