SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜ'NÜN KADİR GECESİ MESAJI

Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

SİVEREK MÜFTÜLÜĞÜ'NÜN KADİR GECESİ MESAJI
23 Temmuz 2014 - 14:52

Yüce Mevlam izin verirse bu gece buruk bir şekilde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini ihya edeceğiz. Çünkü katil İsrail Gazzede bir vahşet sergilemektedir. Vicdanını kaybetmiş tüm insanlığın gözü önünde vahşice bir katliamla karşı karşıya kalan mazlum ve mağdur Gazze halkına, masum çocuklara, kadınlara ve insanlara dua ederek Kadir gecesini ihya etmeliyiz.

Kadir Gecesi öyle bir gecedir ki, cahiliyenin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildirmeye; varoluş amacından kopmuş, nerden gelip nereye gittiğini unutmuş, yolunu şaşırmış insanlığa unuttuklarını hatırlatmaya gelen yüce kitabımız Kur’an, Ramazanın kalbi olan bu gecede inmeye başlamıştır. Bu mübarek gece vesilesiyle Allah, bize her yıl tekrar ve tekrar hatırlatıyor ki Kadir Gecesini, ancak Kur’an’ın kadrini bildiğimiz oranda hakiki manada ihya etmiş oluruz. Bu gecenin kadrini gerektiği gibi bilebilmek için evvela, Allah’ın sonsuz lütfu olarak kapımıza kadar gelmiş Kur’an nuruna yüreğimizi sonuna kadar açmamız gerekmektedir. İçimizin karanlıklarını, paslanmış gönül aynamızı hece hece, ayet ayet, sure sure ilahi sözün nurlu kandilleriyle aydınlatmamız gerekmektedir. Her ayeti ahlaki dünyamıza işleyerek, varlığımızı onun üzerinden şekillendirmemiz ve kul olarak yaşantımızı onun üzerinden inşa etmemiz gerekmektedir.

Bugün Kuran’ın rahmet yüklü mesajını idrak edemediğimiz için Müslümanlar olarak ateş çukurunun etrafında bulunuyoruz. İslam coğrafyasına uygulanan zulüm, mübarek zamanlarımıza gölge düşürmemelidir. Zira Müslüman ruhu ancak bu zamanlarda gerçek anlamda dirilebilir. Gazze halkına, masum çocuklara, kadınlara ve insanlara dua ederek Kadir gecesini ihya edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslam âleminin ve Siverekli kardeşlerimin mübarek Kadir Gecelerini en güzel dilek ve duygularla tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyiz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, topyekûn insanlığın ve bilhassa İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, akan kan ve gözyaşının zaman kaybetmeden durmasını, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

(LİHYE-İ ŞERİF) SAKALI ŞERİF PROGRAMI Yer: Ulu Camii

23 Temmuz Çarşamba sahurdan ikindi namazına kadar sadece erkeklere

24 Temmuz Perşembe sabah 09:00 dan ikindi namazına kadar sadece bayanlara

Haber Merkezi


Bu haber 2303 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü