Siverek Mustazaflarla Coştu

Siverek Mustazaflarla Coştu
SİVEREK-İLKHA   27.04.2008
Siverek Mustazaflar ile Dayanışma Derneği, (Mustazaf-der) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği yaklaşık 4000 kişinin katılımıyla coşkulu geçti.
Kutlu Doğum Etkinliği, Siverek  Paris Düğün Salonunda Saat 13:30’da, Hafız Mehmet’in okuduğu Kur’anı kerim tilavetiyle başladı.Okunan kur’anı kerim’in ardından Siverek Mustazafder tarafından hazırlanan Hz. Muhammed’in hayatını anlatan sinevizyon gösterisine geçildi .

Siverek Mustazaflarla Coştu
27 Nisan 2008 - 18:04

Daha sonra program Vuslat İlahi grubundan Aytaç, Bilal ve Nurullah’ın Kürtçe ve Türkçe söylemiş olduğu ilahilerle devam etti. Program başladıktan sonra programı izlemek için gelen ziyaretçiler salonun  tamamen dolmasından dolayı dışarıda kalmak zorunda kaldı.Programa konuşmacı olarak katılan Siyer Araştırmacısı  Mahmut Kılıç hoca, Kürtçe olarak yaptığı konuşmada” Nerdesin Ya Resulullah, gecemiz karanlık, gündüzümüz karanlık geçiyor.Gaddar Avrupa’nın zulmü, ve Tel Aviv’in  yaptığı zulümler Müslümanlara rahat nefes aldırmıyor.Müslümanların şuan ki durumu, kurdun saldırmış olduğu koyun sürüsüne benziyor.Ve bugün burada ümmetinden Siverek’te toplanmış müminler sana selam söylüyorlar.Hubeyb (R.A) gibi olamasakta, onun gibi olmaya çalışacağız Ya Resulullah” diye konuştu.Mahmut KILIÇ hocanın konuşmasının ardından program Ferit ÖZTÜRK’ün okuduğu “ Ya Resululah” adlı şiir dinletisi ile devam etti. Program devam ederken bazı ziyaretçiler söylenen ilahi ve şiirlerden etkilenip, kendilerinden geçerek cezbe geldi. Salon görevlileri tarafından sakinleştirilen ziyaretçilerden bazıları salondan çıkarılmak zorunda kaldı.
Program Doğru Haber Gazetesi Yayın Yönetmeni, araştırmacı yazar Mehmet GÖKTAŞ’ın konuşmasıyla devam etti.GÖKTAŞ hoca konuşmasında: “Bugün buraya bizi bir sevda topladı.Bu sevda geçici bir heves değildir.Zalimler sanmasın bu sevda başladıktan sonra hemen bitecek.Bu sevda 100 yıldan fazladır bastırılan bir sevdadır.Bu sevda günden güne artarak devam edecek, her tarafı Muhammedi bir nur kaplayacaktır. Örtünmenin Allah’ın ilk emri olduğunu, Allah’ (c.c) ın, Araf suresinde, Ey Adem oğulları, size edebi ve örtünmeyi emrediyorum.diye emrettiğini söyledi.
GÖKTAŞ Hoca konuşmasına şöyle devam etti:” Bugün kabe, sefa, merve, ezanlar nasıl bize Allah’ı hatırlatıyorsa aynı şekilde örtünün de insanlara daha çok Allah’ı hatırlattığını söyledi.”GÖKTAŞ hocanın konuşması sık sık getirilen tekbir sesleriyle  kesildi.
Program saat 16:30’da Mahmut KILIÇ’ın, kapanış konuşması ve bölgede yaşanan kuraklıktan dolayı yapılan yağmur duasıyla sona erdi.

Programdan sonra görüştüğümüz Siverek Mustazaf-der  Başkanı Muhittin BAKAN şöyle konuştu,”Siverek Mustazaflar ile Dayanışma Derneği olarak 15 gün önceden programın hazırlıklarına başladıklarını, program için 100 kişinin görevlendirildiğini, programdan önce 3500 adet siyer kitabı dağıttıklarını, düğün salonunun tam olarak dolmasından dolayı etkinliğine gelen bir çok kişinin geri dönmek zorunda kaldığını “söyledi. BAKAN,  son olarak programda emeği geçen kişi ve firmalara teşekkür etti.





Abdurahman-Ali BAKAN

Bu haber 2407 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem