SİVEREK SEVDASI 3 ÇIKIYOR

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Fahri Başkanı Koçali Aymaz tarafından hazırlanan Siverek Sevdası 3 yakında çıkıyor

SİVEREK SEVDASI 3 ÇIKIYOR
16 Haziran 2015 - 11:53

Sivereklilerin Hak Arama Davası Siverek Sevdası 3 Kitabı Matbaaya Gönderildi

1926 yılında Şeyh Sait olayı bahanesi İnönü Hükümeti tarafından ile haksız bir siyasi kararla ilçe yapılarak cezalandırılan Sivereklilerin 1957 yılında başlayan il hakkının geri alınması mücadelesi 1996 yılına kadar kararlı bir şekilde sürdürülmüştür.

Hesapta olmayan 14 ilçe il yapılarak Siverekliler verilen 36 kesin söz unutulduğundan çok sayıda ülkeyi yöneten siyasi liderler tarafından Sivereklilere verilen kesin sözler yerine getirilmediğinden 1996 yılında Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından 13 lidere maddi manevi tazminat davası açılarak yargıda hesap sorulmuştur.

Liderlerden hukuk yoluyla mahkemelerde hesap soran Sivereklilerin göğsünü kabartan, Türk Hukuk tarihine, Türkiye ve Dünya tarihine geçen mahkeme sürecinin belgelerle anlatılarak kamuoyu ile paylaşılan "SİVEREK SEVDASI 3" isimli kitap çalışmaları bitirilerek basılmak üzere matbaaya gönderilmiştir.

Yaklaşık 300 sahife olarak planlanan kitabın yazılı bölümü birinci hamur kâğıda, fotoğraf ve 200'ü aşkın ulusal gazete haberleri de renkli kuşe kâğıda basılacaktır.

Kitabın Temmuz 2015 ayı başlarında okuyucuları ile buluşacağı düşünülüyor.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2508 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması