Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneğinden BİMER'e Dilekçe

Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanlığı tarafından Başbakanlık Bilgi Edinme ve Değerlendirme Başkanlığına dilekçe gönderildi.

Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneğinden BİMER'e Dilekçe
23 Şubat 2010 - 18:26

BAŞBAKANLIK BİLGİEDİNME VE DEĞERLENDİRME
KURULU BAŞKANLIĞINA
ANKARA

Siverek tarihte bir çok medeniyetleri sinesinde barındırmış, eyaletlik ve vilayetlik gibi idari görevleri başarı ile yaparken 1926 yılında Teşkilatı Mülkiye Kanunu ile ilçe yapılarak sermaye ve beyin göçü vererek geri bırakılmaya mahkum edilmiştir.

Siverek 7 bucağa, 144 köye, 350’yi aşkın mezraya, 21 mahalleye, 4.314 km2’lik yüzölçümüne, 2007 ADNT’ ne göre 108 bin kent, 93 bin köy olmak üzere 201 bin nüfusa ve 29 Mart 2009 yerel yönetimler genel seçiminde 98 bin seçmene sahip bölgesinde ve ülkemizde önemli bir yere sahip bir kenttir.

Nüfus itibariyle Siverek 38 ilden büyük olup,yüzölçümü, coğrafik konumu, şehircilik, altyapı ve gelişmişlik itibariyle de Siverek bir çok ilden ileri olduğu bilinmektedir.

Siverek stratejik konumun itibariyle çok önemli yerde olan kentimizde 1979-1980 ve 1990’lı yıllarda yaşanan olaylar sonucunda devlet güvenlik görevini vatandaşa havale etmiş ve devletin etkinliği erozyona uğratıldığından vatandaşta güvenlik endişesi meydana gelmiş sermaye sahibi binlerce vatandaş büyük kentlere göç ederek oralarda yatırım yapmaya başlamıştır.
Binlerce serbest meslek erbabı, tüccar, sanayici, bilim adamı ve yüksek bürokratlar kent dışına gitmek zorunda bırakılmıştır.

1979-1980 yıllarında kentimizde yaşanan iç savaşta ordu karakolu kapatılmıştır.
Günümüzde de Çarşı karakolu kadro yetersizliği nedeniyle kapatılmış ve Siverekli esnaf ve vatandaşlar bu vahim kararı endişe ile izlemekte, tepkilerini ilettikleri kurumların dikkate almamalarını üzüntü ile görmektedir.

Bir ilde 50’den fazla emniyet müdürü ve yüzlerce emniyet kadrosu bulunurken 38 ilden büyük olan, hassas bir bölgede yer alan Siverek, ilçe olduğu için devletin kadro yetersizliği nedeniyle karakol kapatması düşündürürcü ve üzüntü verici bir durumdur.

Güven duyulmayan yerde hiçbir yatırımın yapılması ve gelişmenin beklenmesi mümkün olmadığı bilinmektedir. Zaten insan yaşamında sağlık ve güvenlik en önemli koşullar olduğunda göre kritik bir konumda bulunan kentimiz Siverek’te güvenlik zaafı yaşandığından böyle bir kentte devlet asli görevini yerine getirmediği sonucu çıkarılmaktadır.

Günümüzde böyle hassas ve kritik stratejik konumda olan SİVEREK’TE DEVLET KARAKOL AÇACAĞI YERDE KARAKOL KAPATIYORSA ve SİVEREKLİ GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞELİ OLUP KENDİ GÜVENLİĞİNİ KENDİSİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORSA DEVLETİN GÖREVİNİN NE OLDUĞUNU SORGULAMAK VATANDAŞ OLARAK HAKKIMIZ OLDUĞUNU SÖYLEMEK İSTERİZ.

Siverek emniyet müdürlüğü 150-160 polis memuru ile kentin güvenliğini sağlamakta acze düştüğü için karakol kapatmıştır. Bu gerekçe devlet adına çok vahim bir gerekçe olduğu söylemek isteriz.
Bu 150-160  kadronun askerde olanlar, bürolarda görevlendirilenler, izinli, raporlu derken kent güvenliği 5-6 güvenlik elemanına bırakılması devlerin SİVEREK kentine ne kadar önem verdiğinin en güzel göstergesi olduğunu söylemek isteriz.
Eğer kadro yetersizse her ilde dünya kadar polis memuru, komiser, baş komiser, emniyet amiri  kadrosu bulunurken ve her ilden 1 polis memuru Siverek’e verilirse kadro sorunu çözülmüş olacağı gibi o illerde de güvenlik sorunu olmayacaktır.

Sahi devletimiz Siverek emniyet kadrosunu yeterli duruma getirmekten aciz midir?
Sahi Sivereklinin güvenlik içerisinde yaşamak istemesi haklı bir talep değil midir?

Devletin kapatılan karakolu açmasını ve Siverek Emniyet Müdürlüğü kadrosunu Siverek’in büyüklüğüne uygun sayıya ulaştırmasını acilen ve ivedilikle bekliyor ve talep ediyoruz.

Durumu yüksek takdirlerinize saygı ile arz ederim. 17 Şubat 2010



KOÇALİ AYMAZ
SİVEREK’İ VİLAYET YAPMA VE
KALKINDIRMA DERNEĞİ BAŞKANI







İLETİŞİM VE TANITIM:
Prof. Dr. Nedim Çobanoğlu Cad. Kızılay İş Hanı Zemin Kat No:5 Siverek
E-mail adresimiz:”[email protected] ve [email protected]
Dernek web sitesi: www.siverekili.org
TELEFAKS: 0414 553 2560
 Başkan GSM: 0543 563 3147
SİVEREK’ TANITAN WEB SİTELERİ;
1- www.siverek.gov.tr
2- www.siverek.bel.tr
3- www.siverekgenclik.com
4- www.siverek.eu
 5-www.siverek.org 
6- www.sivereknet.com
7- www.haberikra.com
8- www.sivereksehri.com
9- firatinsesi.net
10- www.siverekhaber.com
11- www.siverekirfangazetesi.com


Bu haber 3135 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü