Siverek’in İl Olma Umudu Yeniden Başladı

ŞANLIURFA- Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği, Siverek’in il yapılması gerekçelerini içeren raporu, İçişleri Bakanlığına gönderilmek üzere Siverek Kaymakamlığına teslim etti.

Siverek’in İl Olma Umudu Yeniden Başladı
06 Aralık 2016 - 09:01

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek halkının 60 yıldır sürdürdüğü, Siverek’in il yapılması mücadelesi, son günlerde basın organlarında sıkça yer alan bazı ilçelerin, il yapılacağı haberleri üzerine yeniden başladı.

1990 yılında Siverek’in il yapılması için kurulan Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL-DER), Siverek’in il yapılması gerekçelerinin anlatıldığı 33 sayfalık raporu, İçişleri Bakanlığına gönderilmek üzere Siverek Kaymakamlığına teslim etti.

SİVİL-DER Başkanı Abdulvahap Bayram ve SİVİL-DER Fahri Başkanı Koçali Aymaz tarafından hazırlanan ve Siverek Kaymakamı Vural Karagül’e sunulun raporda, Siverek’in il yapılmamasından dolayı kurumlarda yaşanan problemler ile birlikte, Siverek’in sosyal, kültürel, ekonomik ve coğrafi yapısı ile ilgili bilgiler yer aldı. Ayrıca raporda, Siverek’in 16 ilden nüfus bakımından kalabalık olduğu belirtilerek, il yapılması gerekçeleri sıralandı.

Makamında dernek yöneticilerini kabul eden Siverek Kaymakamı Vural Karagül, Siverek’in birçok ilden büyük olduğunu belirterek, “Siverek 1926 yılına kadar il idaresiyle idare edilmiş, daha sonra ilçe yapılmış. Dernek yöneticileri tarafından bize sunulan raporu Valilik makamına göndereceğiz ” dedi.

Siverek’i Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Abdulvahap Bayram ise Siverek’in il yapılması mücadelesinin 1950’li yıllarda başladığına dikkat çekerek, “ Siverek 1926 yılına kadar ildi, 1926 yılında çıkarılan Teşkilatı Mülkiye kanunu ile çeşitli bahaneler ileri sürülerek ilçe yapılarak Şanlıurfa’ya bağlandı. Son zamanlarda bazı basın kuruluşlarında yer alan bazı ilçelerin il yapılacağı haberleri üzerine, Siverek’in il yapılması gerekçelerinin yer aldığı raporu, İçişleri Bakanlığına ulaştırmak üzere Siverek Kaymakamlığına sunduk. Yaklaşık 60 yıldır süren haklı mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız” dedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3359 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü