SİVEREKLİ ABDULKADİR KARAHAN Ş.URFA'DA ANILDI

Prof. Dr. Abdulkadir Karahan anısına 3. Milletlerarası Klasik Türk Edebiyatı sempozyumu düzenlendi.

SİVEREKLİ ABDULKADİR KARAHAN Ş.URFA'DA ANILDI
05 Mayıs 2014 - 15:47

ŞANLIURFA- Prof. Dr. Abdulkadir Karahan anısına 3. Milletlerarası Klasik Türk Edebiyatı sempozyumu düzenlendi.

Harran Üniversitesi Osman Bey Kampusu Fen Edebiyat Konferans solunun da gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armagan Karahan Uslu, Şanlurfa Valisi İzettin Küçük, Büyük Şehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve davetliler katıldı.

Sempozyumda Prof. Dr Abdulkadir Karahan’ın hayatını anlatan kısa bir slayt gösterisi yapıldı. Daha sonra konuyla ilgili konuşmalar yapıldı.

Hayatın bütün meyvesinin hayattan gittikten sonra hayırla anılmak olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Rahmetli Karahan’ın hayırla anılması gerçekten hem onun açısından hem de onun eserleri, kişiliği hem de Türkiye’de yapmış olduğu katkı bakımından bunun anlaşıldığını, bunun kabul ettirdiğini gösteren bir şeydir. Kendisi bakımından da hayatının başarılı bir şekilde sona erdiğine işareti de buradaki sempozyumdur.” dedi.

Karşısında yenildik zannettiğimiz medeniyetin medeniyetini aldık

Kurtulmuş, “Ecdadımızın bu topraklar üzerinde kurmuş olduğu medeniyetler bu iki ayak üzerine kurulmuştu. Tanzimatla birlikte bir büyük yenilgi psikolojisi içerisine önce hayal dünyamızı yıktılar. Önce hayal dünyamıza ilişkin ne varsa onu ortadan kaldırmaya çalıştılar. Karşısında yenildiğimizi zannettiğimiz medeniyete ait ne varsa onlarında tahayyülünü değil onların da suretlerini, onların da görünürlerini almaya ve taklit etmeye başladık.

(Sedat Kuşulay-İLKHA)


Bu haber 18108 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek