Siverekli öğrenciler Arakan'da iftar yemeği verdi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Mehmet Ragıp Karcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri topladıkları parayla Bangladeş kamplarında kalan Arakanlılara 400 kişilik iftar yemeği verdi.

Siverekli öğrenciler Arakan'da iftar yemeği verdi
02 Haziran 2018 - 15:26

Daha önce topladıkları harçlıklarıyla su kuyusu açtıran, katarakt ameliyatı ve yetim giydirme gibi projelere imza atan Siverek Mehmet Ragıp Karcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, bu kez Bangladeş kamplarında kalan Arakanlılara 400 kişilik iftar yemeği verdi.

Merkezi Avrupa'da bulunan Yetim-Der'in katkılarıyla yapılan Bangladeş'in, Bazar kentindeki mültecilerin sığındığı en büyük kamp olan Kutupalong’daki çadır köyünde verilen iftar yemeğinde güzel görüntüler oluştu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ragıp Karcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Bilal Şanlı, "Okulumuz öğretmen ve öğrencilerin katkılarıyla 2017 Şubat ayında Afrika'da Çad bölgesinde bir su kuyusu açtık. Aynı zamanda Arakan bölgesinde de başka bir su kuyusu açtık. Dünya genelinde 15 yetimin bir yıllık bakımını ve 3 katarakt ameliyatı yaptık. Mart 2018 yılında 340 yetime bir ay boyunca sıcak yemek verildi. Son olarak Ramazan ayında Arakan'da 400 kişiye iftar yemeği verildi. Katkılarından dolayı tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

İftar projesini gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden okulun 12'inci sınıf öğrencilerinden Hazal Müjdeci, "Okulumuz ve değerli öğretmenlerimizle yaptığımız bir proje çerçevesinde Arakanlı kardeşlerimize yardımda bulunduk. Onların açlığını bir nebze olsa da hissetmeye çalıştık. Bizler her halükarda bir şeyler bulup aç kalmıyoruz ama oradakilerin en temel ihtiyaçları yok, açlıkla sınanıyorlar." diye konuştu.

(İLKHA)


Bu haber 7067 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü