Siverekli öğrencilerden Yemen'e destek

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Mehmet Ragıp Karcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, topladıkları harçlıklarıyla insanlık dramının yaşandığı Yemen'e gıda yardımında bulundu.

Siverekli öğrencilerden Yemen'e destek
24 Şubat 2019 - 16:38


Daha önce Afrikalı ve Bangladeş'teki Arakanlılara yaptıkları yardımlarla adlarında söz ettiren Siverek Mehmet Ragıp Karcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri bu kez Yemenli 60 aileye gıda yardımında bulundular.


Öğrenciler, topladıkları harçlıklarıyla Sana'nın güneyinde bulunan Dhamar Provinz yerleşim yerinde yaşam mücadelesi veren ailelere yardımlarını Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR aracılığıyla ulaştırdılar.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan okulun edebiyat öğretmeni Bilal Şanlı, 2019 yılı itibarı ile insanlık dramının yaşandığı Yemen'de 60 aileye gıda yardımında bulunduklarını belirterek katkılarından dolayı tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ettiler.


Daha önce de Afrika'da Çad bölgesinde ve Arakanlıların Bangladeş'te kaldıkları kampta su kuyuları açıtlarını hatırlatan Şanlı, "Dünya genelinde 15 yetimin bir yıllık bakımını ve 3 katarakt ameliyatını yaptık. 2018 yılının Mart ayında 340 yetime bir ay boyunca sıcak yemek verildi. 2018 Ramazan ayı boyunca Arakanlı 400 kişiye iftar yemeği verildi." dedi.


Okulun öğrencilerinden Perihan Sert ise bir imam hatipli olmanın ötesinde Müslüman olduklarını ve yardımların bu çerçevede yapılması gerektiğini anlattı.


Yaptıkları yardımın miktarına değil amacına baktıklarını vurgulayan Sert, herkesi Yemen'e yardım yapması çağrısında bulundu.


Yaptıkları yardımlar dolayısıyla mutlu olduklarını belirten okulun bir diğer öğrencisi Yağmur Öztürk de herkesin bu duyguyu yaşamasını istedi.


Naile Öğür ve Tuba Baylük isimli öğrenciler de muhtaç insanlara yardımcı olmanın önemine dikkat çekerek Yemen'deki insanlık dramına karşı sesiz kalınmamasını istediler. (İLKHA)


 


 

Bu haber 2199 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması