Sivereklilerin KPSS İsyanı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde KPSS sınavındaki kopya söylentileri memur adaylarını isyan ettirdi.

Sivereklilerin KPSS İsyanı
17 Ağustos 2010 - 17:39
Devlet memuru olabilmek için KPSS sınavına giren binlerce aday puanlarının yanlış hesaplandığını iddia ederek, ÖSYM’ye itiraz dilekçesi vermeye hazırlanıyor. Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde de KPSS sınavına girin yüzlerce aday, basında çıkan kopya haberlerinden sonra duruma isyan ettiler.

İşte bazı KPSS mağdurlarının görüşleri

İşletme Mezunu Abdullah Tüysüz

KPSS sınavına gecemi gündüzüme katarak 1 yıl boyunca çalışmama rağmen hesaplamalarıma göre sınavdaki netlerim ile sonuç belgesindeki netler arasında dağlar kadar fark var. Mağdur durumdayız, bugün gazetelerde çıkan haberlere göre benim gibi mağdur durumda olan çok memur adayı var. Yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi içinde sınavdaki şaibelerin ortadan kaldırılarak sınavın yeniden yapılmasını istiyoruz. Mağduriyetimiz giderilmediği takdirde yargı yollarına başvurmayı düşünüyoruz.


El Sanatları Teknolojisi Mezunu Hazal Katreş

3 yıl boyunca KPSS sınavına sabah ezanlarına kadar hazırlandım. Şanlıurfa’da KPSS sınavına girdim. Sınav sonuçları açıklandığında netlerim ile gelen puan arasında çok büyük fark olduğunu gördüm. Bugün basında çıkan haberlerin ardından sınavlarda büyük skandalların yaşandığına inanıyorum. ÖSYM’ye hakkımı helal etmiyorum. Eğer ki sınav iptal edilmezse yargı yollarına başvurmayı düşünüyorum” dedi

Mustafa Alpsülün Bilgisayar Öğretmenliği

Geçen yıl yaptığım net ile bu yıl yaptığım net arasında 40 net fark olmasına rağmen geçen seneki puanımdan toplam 3 puan fazla aldım.Tanıdığım kişiler, sınavla alakası olmamasına rağmen 120 soruda 120 net yapıp, sadece belirli bir cemaate bağlı olmaları aklıma başka bir şey getirmiyor. ÖSYM gerekeni yapması gerekiyor. Hakkımızı helal etmiyoruz.

Pınar OK Güzellik Bilgisi Öğretmeni

KPSS sınavları sonuçları bizleri şok etmiştir. Sınav sonuçlarım çok düşük geldi.Bir yıl boyunca çalışmama rağmen, çalışmalarımın sonuçları bu olmamalıydı.KPSS sınavının yeniden düzenlenmesini istiyorum.


Matematik Öğretmeni Mehmetşah Özgenç

KPSS sonuçlarına göre netlerim beklediğimden çok az geldi. Bunun için ÖSYM’ye dilekçe vermeyi düşünüyordum; ama yaptığım araştırmaya göre itiraz incelemesi 8 ay sürüyormuş. Buda başka bir mağduriyet olacağından benim için bir anlam ifade etmiyor. Geçen senede benzer kopya olayları iddialarına rağmen herhangi bir değişiklik yapılmadı. Yetkililerin bu konu özerinde durmalarını ve mağduriyetlerin giderilmesini istiyorum.


Bu haber 3201 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...