SİVEREK'TE 44 KIZ ÖĞRENCİ ÇANAKKALE'YE GÖTÜRÜLDÜ

Siverek’te bulunan liselerde eğitim gören başarılı 44 kız öğrenci, Şehirler ve Kültürler etkinlikleri kapsamında tarihi mekânları görmeleri için Çanakkale’ye götürüldü.

SİVEREK'TE 44 KIZ ÖĞRENCİ ÇANAKKALE'YE GÖTÜRÜLDÜ
18 Mart 2015 - 12:17

Yenişehir mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen etkinlikle, Siverek’teki 10 lisede eğitim gören ve derslerinde başarılı olan 44 kız öğrenci Çanakkale gezisine götürüldü. Siverek’teki liselerde eğitim gören iki kız öğrencinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a mektup yazdığı, mektupların ardından gezinin Siverek ilçesinde de yapıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazdığını söyleyen Kız Anadolu ve Teknik Meslek Lisesi öğrencisi Ezgi Bağışkondu köyde yaşadığını ve ilçede kendisi gibi diğer kız çocuklarının durumunu anlattığını ifade etti. Bağışkondu; köyde yaşadığı için fazla gezemediklerini belirterek “Cumhurbaşkanıma mektup yazdım, kendisi de mektubuma cevap verdi çok teşekkür ederim kendisine. Çanakkale gezisine kendilerinin vesilesi ile gidiyoruz, çok mutluyum. Yazdığım mektupta biz köylü kızların farklı yerleri görme imkanımızın olmadığını söyledim. Oraları çok merak ediyorum, gezip görebilmek için çok çaba gösterdim. Bana bu imkanları verdikleri için kendilerine çok teşekkür ederim” dedi. Bakan Akif Çağatay Kılıç’a mektup gönderen kız öğrenci Ayten Akdağ da Çanakkale’ye gidebilmekten çok mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Sayın Bakanımıza mektup yazmaya karar verdiğimde şartlarımızı bilmeleri halinde ancak onların yardımcı olabileceğini düşündüm. Mektubu yazdıktan sonra cevap geldiğini görünce hem şaşırdım hem mutlu oldum. Bugün Çanakkale’ye gidebilmeyi Bakanımıza borçluyum. Biz kızların gezi için şartları kısıtlı olduğu için gezemiyoruz. Mektubumda Siverek’te içerisinde olduğumuz şartları, konumumu, ailemin maddi imkanlarını anlatmaya çalıştım, çünkü bize onların yardım edebileceklerini düşündüm.”

Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Aslanparçası da dezavantajlı konumdaki kız çocuklara dönük pozitif ayrımcılık yaparak böyle bir proje hazırladıklarını ve onaylandığı için memnun olduklarını ifade etti.

Haber: Bahattin Yolaçan


Bu haber 3724 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek