Siverek’te Binlerce Kişi Darbeye Karşı Kıyama Durdu

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde binlerce kişi askeri darbe girişimini protesto etmek için toplandıkları alanda yatsı namazı kıldı.

Siverek’te Binlerce Kişi Darbeye Karşı Kıyama Durdu
22 Temmuz 2016 - 10:41





Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 15 Temmuz akşamı, Amerika destekli Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenmek istenen darbe girişimine karşı protesto gösterileri 7. gününde de devam etti. Siverek’teki sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen gösterilerde “Seccadeni Al Gel" sloganıyla halk Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı.

Binlerce kişi zulme karşı kıyama durdu

Alanda toplanan her türlü düşünceden binlerce insan yatsı namazı ezanı okunmasıyla Siverek Müftüsü Burhan Barut’un arkasına saf oluşturarak yatsı namazını kıldı. Namazın ardından darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için mevlidi şerif okundu. Okunan mevlidi şerifin ardından belediye çalışanları tarafından alandaki kalabalığa mevlit şekeri dağıtıldı.

OHAL konusunda herkes müsterih olsun

Okunan hatim ve duaların ardından alanda toplanan kalabalığa seslenen Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, OHAL konusunda herkesin müsterih olmasını istedi. Başkan Yılmaz, “Çok şükür müspete doğru olumlu bir gidişat var. Devlet büyüklerimiz hükümetimizin değerli büyükleri bugün çeşitli açıklamalarda bulundular. Diğer yandan bu haşhaşilerle mücadele son sürat devam ediyor. Dün akşam başkomutanımızı hep beraber canlı yayında takip ettik. Kendisinin de ifade ettiği gibi Olağanüstü Hal (OHAL) ile yeni bir yönetim biçimine geçtik. Önce Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) ardından ise bakanlar kurulunda nihai olarak da bu karar mecliste onaylandı” dedi.

Temel hak, hürriyet ve özgürlüklerde hiçbir şekilde kısıtlama olmayacak

OHAL’in birçok insanın zihninde olumsuz olarak yer aldığını belirten Yılmaz, “İnsanlarımız ‘Acaba biz temel hak ve hürriyetlerimizi kullanmaktan alımı konuyoruz?’ diye düşünüyor. Hayır, Cumhurbaşkanımız ve hükümet yetkililerimizin de belirtikleri gibi kesinlikle ama kesinlikle temel hak, hürriyet ve özgürlüklerde hiçbir şekilde kısıtlama olmayacak. Bu OHAL’in getirilmesindeki temel nedeni haşhaşi örgütle daha etkin mücadele etmek için, bu çeteyi devletin bütün kurum ve kuruluşlarından bir an önce temizlemek içindir. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki müteşebbislerle ilgili, iş adamlarımız ile ilgili, ekonomi ile ilgili en ufak bir kısıtlama söz konusu olmayacak. Hükümet sözcümüzün de konuşmasında belirttiği gibi bu karar her ne kadar 3 ay için kesinleşmiş olsa da 45 gün bir zaman diliminde olağan üstü halden normal bir hale döneceğiz inşallah” ifadelerini kullandı”

Toplanan kalabalığa teşekkür eden Başkan Resul Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni bir talimat gelene kadar alanlarda kalmaya devam edeceklerini söyledi.

Haber Merkezi

FOTO GALERi


Bu haber 3037 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü