SİVEREK'TE ÇİFTÇİLERİN YOL KAPATMA EYLEMİ

Siverek'te yaşanan elektrik kesintilerini protesto eden bir grup çiftçi Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolunu trafiğe kapattı.

SİVEREK'TE ÇİFTÇİLERİN YOL KAPATMA EYLEMİ
21 Mayıs 2014 - 09:52



Siverek'te Çiftçiler Karayolunu Kapattı paylaşan: siverekgenclik


ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, elektrik kesinti ve fiyatlarını protesto etmek isteyen bir grup çiftçi, Siverek Devlet Hastanesi kavşağında eylem yaparak, Siverek, Şanlıurfa- Diyarbakır Karayolunu çift yönlü olarak trafiğe kapattı.Burada çiftçiler adına açıklama yapan Sinan Demirkan amaçlarının elektrik sorununa dikkat çekmek olduğunu belirterek Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ile görüşmek istedi. Polis karayolundan geçen araç sürücüleri ve eylemciler arasında sürtüşme yaşanmaması için eylem yapılan noktaların öncesinde araçları durdurdu. Karayolunda uzun kuyruklar oluşurken olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi.Polis ve jandarmanın tüm çabalarına rağmen yolu açmamak için direnen çiftçiler daha sonra Siverek Kaymakamlığı'na doğru yürüyüşe geçti.

Otogar kavşağına gelen Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, çiftçiler ile görüştü. Burada yaptığı açıklamada; “Ben Siverek Kaymakamıyım, sizin kaymakamınızım,  şirketin falan değil, ben taraf olacaksam sizin tarafınız olacağım. Şirket özel bir şirket, devlet ile ilişkisi olmayan bir şirket Kaymakamlığın emrinde olan bir şirket değil,onun için bakın bende bir çiftçiyim, kendiminde çiftçi kaydı var. Çiftçi bir ailenin çocuğuyum bu durumları da biliyorum a’dan z’ye kadar sizlerle sohbet ediyorum köylerinize geliyorum köylerde bütün çiftçilerle beraber bu konuları konuşuyorum, sıkıntılarınızın olduğunu biliyorum ancak özel bir şirkete bizim yaptırım yapma şansımız yok fakat biz bu sorunları ilgili makamlara iletiyoruz, gerek bakanlık nezdinde gerekse siyasiler nezdinde hep iletiyoruz bu sorunları” dedi.

Çiftçiler aralarında belirledikleri temsilcilerle Kaymakamlığa giderek burada Siverek kaymakam Hamza Erkal ile görüştü. Görüşmede elektrik fiyatlarının yüksek olduğunu ve Harran ovasındaki çiftçiler gibi elektrik fiyatından yaralanmak istediklerini söylediler. Kaymakam Hamza Erkal, çiftçilerin sorunlarını üst makamlara ileteceğini söyledi.Kaymakamlıktan ayrılan çiftçiler, sorunların çözülmediği takdirde haftaya tekrar büyük bir kitleyle yol kapatacaklarını söylediler.

Yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından çiftçilerin eylemi sona erdi.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 6102 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi