Siverek'te Darbe Karşıtı Gösteriler Üçüncü Gününde

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde darbe karşıtı gösteriler 3. gününde de devam etti.

Siverek'te Darbe Karşıtı Gösteriler Üçüncü Gününde
17 Temmuz 2016 - 23:13

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde darbe karşıtı gösteriler 3. gününde de devam etti.

Ülke genelinde bir grup asker tarafından gerçekleştirilmek istenen 161 kişinin hayatını kaybettiği askeri darbeye karşı gösteriler üçüncü gününde de devam etti.

Darbe girişimini protesto etmek amacıyla yapılan çağrıların ardından, her türlü düşünceden on binlerce kişi Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde toplandı. Gösterilere Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, memurlar, işçiler ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

Protesto gösterisinde Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, Özgür-Der Siverek Temsilcisi Yusuf Denizedalan, Siverek İkra-Der adına Hüseyin Şeker, Tügva Siverek Temsilcisi Mahmut Bahçıvan, Fırat-Der Başkanı Mahmut Hanpolat, Siverek İlim ve Kültür Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan, Siverek-Der Başkanı Celal Koç, Siyar-Der Başkanı Cevdet Ökenek, Hayrat-Der adına Mustafa Karadağlı, Din.-Bir-Sen Siverek Temsilcisi Mahmut Bozkuş birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda, TBMM bombalanarak, Köprüler ele geçirilerek, halk tanklarla ezilerek, halkın iradesine karşı yapılmak istenen askeri darbe girişimine tepki gösterildi.

Halk Türk Bayrakları İle Battaniyelerle Alana Geldi

Siverek Emniyet Müdürlüğü bahçesinde toplanan binler Türk bayrakları taşıyarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ak Parti Siverek İlçe Teşkilatı da ilçe binasın dev Türk bayrağı astı. Bazı vatandaşların alana yastık ve battaniye ile geldikleri gözlendi.

Alanda toplanan kalabalığının günün ilk ışıklarına kadar alanda kalacakları öğrenildi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3061 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü