Siverek’te Darbecilere Karşı Direniş 10. Gününde

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimine karşı protestolar 10. gününde de devam etti.

Siverek’te Darbecilere Karşı Direniş 10. Gününde
25 Temmuz 2016 - 10:35

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelen halk, darbecilere karşı protestoların 10. gününde tehlike tam olarak geçene ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “Eve dönün” çağrısı gelmeden meydanlardan ayrılmayacaklarını söyledi.

Grup Dergâh konseri öncesi meydanda toplanan yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, FETÖ çetesiyle gevşemeden sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Başkan Yılmaz, Hz. Süleyman ile kanadı kırılan kuşun kısasını hatırlatarak, “Bu hikâyeyi, bu paralel çetelere, alçaklara uyarladığımızda bunların maskeleri düşüyor. Bizimde bunları toplumda ifşa edelim ki herkes bunları tanısın. Artık kimse bunlara kanmasın” diye konuştu.

Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni bir talimat gelinceye kadar meydanları terk etmeyeceklerini belirten Yılmaz, alanı dolduran Sivereklilere milli iradeye sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Başkan Resul Yılmaz’ın konuşmasının ardından sahne alan Grup Dergâh, Sivereklilere unutulmaz bir gece yaşattı. Grubun seslendirdiği ilahilere eşlik eden binlerce kişi daha sonra ellerini semaya açarak dua etti.

Yapılan duanın ardından darbe tarihiyle ilgili çeşitli bilgiler veren Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, engellenen darbe girişiminin dünya tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.

Gece okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz’un konuşması ile devam etti.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2760 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem