Siverek'te Eğitim Kampüsü açıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 50 milyon TL'ye mal olan eğitim kampüsü açıldı.

Siverek'te Eğitim Kampüsü açıldı
07 Mayıs 2019 - 06:59

Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan eğitim seferberliği kapsamında Siverek Eğitim Kampüsündeki Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi ve Kız Öğrenci Pansiyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.


İçerisinde 5 okul ve 144 derslik bulunan, 600 okul kapasiteli 3 pansiyondan oluşan eğitim kampüsünün açılışında konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "İlin en büyük ilçesinde en büyük eğitim kampüslerinden birini daha hizmete sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İstikbalimiz olan çocuklarımızın kaliteli eğitim öğretim görmeleri, ideal gençliğin yetişmesine vesile olacak bu kampüsü hizmete almış olacağız. İlçemize hayırlar getirmesini, çocuklarımızın yetişmesine katkı sunmasını, hem ahlaken hem ilmen büyük donanıma sahip bir gençliğin yetişmesi suretiyle geleceğe hazırlanmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum." diye konuştu.


Yapılan konuşmalardan sonra Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi'nde eğitim kampüsünün temsili açılışı yapıldı. Açılıştan sonra okulu gezen ve sınıflarda incelemelerde bulunan Vali Erin ve beraberindekiler, öğrencilerle birlikte öğlen yemeği yedi.


Kampüste 5 okul bulunduğunu ifade eden Erin, 24 derslikli iki adet Anadolu İmam Hatip Lisesi, 32 derslikli bir adet Anadolu Lisesi, 32 derslikli 2 adet de mesleki ve teknik lise ile pansiyonun yer aldığı bu eğitim yatırımının 50 milyon TL'lik bir bedelle ihale edildiğini ve tamamlandığını söyledi.


Açılış törenine; Vali Erin'in yanı sıra Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)


 

Bu haber 3654 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü