SİVEREK’TE HALEPÇE KATLİAMI UNUTULMADI

Siverek KESK Bileşenleri tarafından Halepçe Katliamının 26. Yıl dönümünde, katliamda hayatını kaybedenler düzenlenen panelde anıldı.

SİVEREK’TE HALEPÇE KATLİAMI UNUTULMADI
18 Mart 2014 - 12:42

ŞANLIURFA- Siverek KESK Bileşenleri tarafından Halepçe Katliamının 26. yıl dönümünde, Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde, İHD Eski Genel Başkanı Akın Birdal, Operator Dr. Selçuk Mızraklı’nın katıldığı, moderatörlüğünü Rohat Emekçi'nin yapmış olduğu panel düzenlendi. Panel öncesinde 16 Mart 1988’de yaşanan Halepçe Katliamı ile ilgili sinevizyon gösteri düzenlendi.

İHD Eski Genel Başkanı Akın Birdal, Halepçe Katliamının, uluslararası bir komplonun sonucu gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Halepçe katliamında, ABD, Sovyetler Birliği, Fransa, Hollanda’nın ve Almanya’nın bir payı vardır. Amerika Bileşik Devletleri, Saddam’la bir takım askeri, stratejik, ticari, güvenlik ilişkileri vardır, Saddam’a çok sayıda silah satmıştır. Sovyetler Birliği Mig – 23 uçaklarını Saddam’a satmıştır. Saddam Halepçe’yi de bu 22 uçakla bombalamıştır” dedi.

Operator Dr. Selçuk Mızraklı ise Halepçe katliamında yoğunluklu olarak çocuklar ve kadınlar katledildiğine vurgu yaparak, “Halepçe’deki katliama şahit olan bir Amerikalı bir gazeteci, katliamın ardından Halepçe’yi gezerken Kürt kadınlarına şöyle sesleniyor, bu savaş kardeşlerinizi, kocalarınızı, babalarınızı herkesi almış götürmüş, daha ne yapıyorsunuz ? Kürt kadınları ona cevaben şöyle diyor, Eğer bütün erkekler ölse bile Kürt kadınları, Kürdistanın dağları ile birleşir özgürlüğün çocuklarını doğururlar”

www.siverekgenclik.com





Bu haber 2442 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı