Siverek'te İmam Hatip Okulları Etkinlikleri Başladı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen 'İmam Hatip Okulları Haftası' etkinlerle başladı.

Siverek'te İmam Hatip Okulları Etkinlikleri Başladı
19 Nisan 2016 - 07:54

Siverek'te geleneksel olarak 18-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “İmam Hatip Okulları Haftası” etkinliklerle başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikler ilgili yemekli bilgilendirme toplantısı düzenleyen Yusuf Sami İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Gedikli etkinliğin 4 gün süreceğini söyledi.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Gedikli, “Allah kısmet ederse etkinliklerimizde Kutlu Doğum programı, futbol turnuvası, Kur’an-ı Kerim okuma yarışması, Sait Çamlıca konferansı, voleybol turnuvası, bilgi yarışması, grup yürüyüş konseri ve kermes düzenleneceğiz” dedi.

22 Nisan Cuma günü şehir merkezinde kılınacak Cuma namazlarında hutbenin imam hatip öğrencileri tarafından verileceğine belirten Gedikli, “İmam hatip okulları hakkındaki önyargıları boşa çıkaracağız. İmam hatip okullarının örnek okullar olduğunu insanlarımıza göstereceğiz. Etkinliklerimize tüm Siverek halkını davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Toplumun ifsadı da ihyası da gençlere bağlıdır"

Osman Esad Efendi İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Murat Başaran ise amaçlarının imam hatip okullarını hak ettiği yere getirmek olduğuna vurgu yaparak, “Yapılan bu etkinliklerle Müslümanların üzerinden silindir gibi gecen 28 Şubat darbesiyle birlikte kapanma noktasına gelen imam hatiplerin tekrar ayağa kalkmasını sağlamaktır. 28 Şubat öncesinde olduğu gibi imam hatip ruhunu dirilterek, imam hatip okullarının birçok alanda hak ettikleri yere gelmeleri hedefliyoruz. Bizler biliyoruz ki Toplumun ifsadı da ihyası da gençlere bağlıdır. Bizler gençlerimizi, yarınımızı aydınlatacak birer meşale olarak görüyor ve onlara yaptığımız her yatırımı geleceğimize yapılmış sayıyoruz. Bu duygularla 2. Geleneksel İmam Hatipler Haftası etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen bütün kardeşlerimize saygılarımızı sunuyor, Rabbimizden bu tur etkinliklerin sayılarının ve niteliklerinin artmasını temenni ediyoruz.

Bilgilendirme toplantısının ardından Siyar-Der adına Mavi Marmara Gazisi Cevdet Ökenek tarafından çalışmalarından dolayı Yusuf Sami İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Gedikli’ye plaket takdim edildi.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 3206 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek