Siverek’te İslam şehitleri unutulmadı

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma Derneği (İKRA-DER) tarafından düzenlenen program ile İslam şehitleri anıldı.

Siverek’te İslam şehitleri unutulmadı
17 Şubat 2017 - 11:11





Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ‘Şehadet Gecesi’ programı düzenlendi.

Esmerçayır Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen programa Siverek halkı soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gösterdi.

Dernek gönüllüsü Sabri Öztürk tarafından okunan Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdulgafur Karaca, şehitliğin önemine değindi.

Günümüzde şehitlik kavramının içinin boşatılmaya çalışıldığını belirten Karaca, “Gerçek anlamda şehitliğin ne olduğunu bizlere ancak makam, mevki, mal, çeşitli dünyevi menfaatler için ölenler değil; sırf Allah rızası için savaşıp ta ölenler anlatabilir. Bizde bu düşünceyle şubat ayının soğuk gecesini ısıtan bu gecede İslam şehitlerini anarak onların kutlu davasını anlamaya çalışacağız”

Programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, konuşmasına Şehit Furkan Doğan ve Şehit Yasin Börü ile ilgili anılarını anlatarak başladı.” Buraya her iki delikanlının resimlerini koymuşlar. Çok ilginçtir bu gençlerle bir hatıram var. Furkan’ı Kayseri’den, Mavi Marmara’ya gönderirken, sarılmıştım, kucaklaşmıştım. İnanın içimde halen onun resmini ne zaman görsem ayrı bir sıcaklığı var. O günde öyle bir sıcaktı. Epeyce insanı yolcu ettik ama onun yaşı, yüzü, sureti öyle bir iz bıraktı ki anlatamam”

Yasin Börü ile de Diyarbakır’da bir düğünde tanıştığını belirten Göktaş, “ Diyarbakır’da düğünde gençlerle tanışırken, Yasin Börü ile tanıştım. Börü soyadını duyunca dikkatimi çekti. Börü soyadında İslam davasına ömür veren, zindanlarda çürüyen hatta şehitler vardı. Bir daha sarıldım, bir daha sarıldım, arkadaşlar şahit, onunda o sıcaklığı halen yüreğimde hissediyorum. Sonra düşündüm, Furkan önce gitti, Allah’ın resulünün kucağına oturdu. Ondan sonra da Yasin de vardı, resulün diğer dizine oturdu”

Düzenlenen sinevizyon gösterisi ile İhvan liderlerinden Muhammed El Biltaci’nın kızı Esma’nın babasına gönderdiği mektup okundu.

Programda ilahi sanatçısı Bilal Güler tarafından şehadet ile ilgili ilahiler seslendirildi.

Program dernek gönüllüsü Abdulkadir Turan tarafından okunan dua ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2950 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor