SİVEREK'TE KORKUTAN GÜRÜLTÜ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bu akşam 18.15 sıralarında uçağın hava boşluğuna girmesi sonucu meydana geldiği tahmin edilen gürültü, ilçe merkez ve köylerinde korkuya sebep oldu.

SİVEREK'TE KORKUTAN GÜRÜLTÜ
14 Aralık 2011 - 16:36
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bu akşam saat 18.15 sıralarında art arda duyulan müthiş gürültüler ilçede korkuya sebep oldu. Uçağın hava boşluğuna girmesi sonucu çıktığı tahmin edilen gürültü ile vatandaşlar korku ile balkonlara koştu. Birçok apartman dairesinin müthiş gürültü ile pencereleri sarsıldı. Uçağın hava boşluğuna girmesi sonucu çıktığı tahmin edilen gürültü ilçeye 30 Km. uzaklıkta bulunan Gürüz Köyü'nde de hissedildi.

www.siverekgenclik.com


Türbülans nedir?

Aniden olan hava hareketleridir. Uçaklar, sıcaklık ya da yükseklik değişimi gibi farklı nedenlerden olan bu hava hareketleri yüzünden sarsıntı geçiriyor.

Türbülans ile hava boşluğu aynı şey mi?

Hava boşluğu türbülans yerine kullanılan yanlış bir terim. Hava gibi gazlarda boşluk meydana gelmesi mümkün değil. Hava boşluğu olarak tarif edilen ve uçağın bir anda düşmesine neden olan olay ise bulutsuz havada oluşan, CAT (Clear Air Turbulance) olarak bilinen ve pilot tarafından önceden görülemeyen açık hava türbülansı.
Bu haber 2680 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek