SİVEREK'TE KUDUZ VAKASI

Mehmet SEZGİN/SİVEREK Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Doğukent köyünde Abbas Yıldırım’a ait süt ineği 9.04.2008 tarihinde rahatsızlanarak Siverek ilçe tarım müdürlüğü veteriner hekimliğine getirilerek muayenesi yapıldı. Veteriner hekimleri yaptıkları muayenede

SİVEREK'TE KUDUZ VAKASI
18 Nisan 2008 - 14:35
de inekte kuduz şüphesi bulunduğunun ve inmeğin kapalı yerde kimsenin temas etmeyeceği şekilde korunması istenmesine rağmen inek sahibi hasta ineğini İlçe merkezi esmerçayır mahallesi 21 sokak no 4 de bulunan kardeşi Mustafa Yıldırım’ın evinin bahçesinde tutmaya başladı. 11.04 2008 tarihinde hasta inek telef oldu. İlçe tarım müdürlüğü telef olan ineğin başını keserek Adana veteriner kontrol enstitüsü müdürlüğüne gönderildi. Enstitüsü müdürlüğüne de yapılan incelemede hasta inekte kuduz tespit edildi.
        İlçe kaymakamı Kemal Yıldız İneğin kuduz olduğunun tespiti ile birlikte sağlık elemanlarının köyde inekle teması bulunan insanları tespitine çalışıldığının. İlçe merkezinde evde tutulan inekle teması olan Emrullah Cengiz(7)İlhan Yıldırım(3)İsimli çocuklarla ev halkından Nazime Yıldırım(28)Mahmut Yıldırım(30)Eyüp Yıldırım(23)İsimli şahıslara koruyucu aşı ve diğer sağlık tedavileri alındı. Kuduz vakasının bulunduğu Doğukent köyünde karantina çalışmaları başlatıldı.
           Köyde ki kuduz ineği kendi evlerinin bahçesinde 2 gün tutan Yıldırım ailesinden Nazime Yıldırım olayla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Bize ineğin kuduz olduğunu söylemediler. Söyleselerdi evimizde tutmazdık. Bizde başka hastalık sandık önlem almadık. Bu arada komşu çocukları ve bizim çocuklar inekle oynadı’’Dedi.
             İlçe sağlık gurup başkanlığı Esmer çayır mahallesinde  inekle teması bulunan  kişi veya kişilerin tespitine çalışıyor.
Bu haber 3524 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış