SİVEREK'TE MANTAR ZEHİRLENMELERİNE KARŞI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILDI

Mehmet SEZGİNSİVEREK  Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde endüstri meslek lisesi salonunda sağlık grup başkanlığınca ilçede mantar zehirlenmelerine karşı öğrencileri bilgilendirmek amacıyla panel düzenlendi.      İlçe sağlık gurup başkanı Zülküf Hamidanoğlu yapılan panelin amacının

SİVEREK'TE MANTAR ZEHİRLENMELERİNE KARŞI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILDI
15 Ocak 2007 - 19:29
öğrencilere mantar konusunda bilgi aktarıp özelikle zehirli mantarları öğrencilere tanıtıp, bu konuda bilgilendirmelerini sağlamaktır’’dedi.      Panelde sağlık grup başkanlığına bağlı Doktor Utku Urgan, bulaşıcı hastalıklar şubesinde Dilek gümüşlü ve Doktor Nadire Memioğlu’dan oluşan ekiple öğrencilere mantar çeşitleri besin değeri ve yenilebilir mantar çeşitlerini anlattı.
Yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı panelde slâyt gösterileri ile öğrencilere mantar çeşitleri ve yetiştikleri bölgeler öğretilirken. Doktor Utku Urgan yaptığı açıklamada şöyle dedi ‘’zehirli mantar yendiği zaman ve tedavi edilmediği zaman mutlak ölüme yol açar,  zehirli mantarın yendiği zaman zehirlenme belirtilerini aktarıyoruz ve öğrenciler den bunları ailelerine aktarmasını istiyoruz oluyoruz.’’  Dedi
    Panelde mantar konusunda yanlış inanışlar olduğunu belirten uzmanlar’’Bazı vatandaşlar güzel görünen, pişirilen, tuzlana ve kurutulan mantarların zehirlerinin bittiğine inanıyorlar. Oysa bu yanlıştır. En doğru iş Tarım ve köy işleri bankalığının onayını alan beli firmalar tarafından satışı yapılan mantarların tüketilmesi gerektiğini’’belirtiler.
Siverek’te ki ilköğretim okullarından sonrada Cuma gönü taşımalı eğitim kapsamında eğitim gören öğrencilere taşıma merkezlerinde paneller düzenlenerek mantar zehirlenmeleri ve çeşitlerini anlatacakları belirtildi.

Bu haber 3155 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem