SİVEREK'TE MUHTARLIK OFİSLERİ YIKILIYOR

Şanlıurfa'nın Siverek ilçe Belediyesinin önceki yönetimi tarafından muhtarlar için yapılan bürolar muhtarlar tarafından kullanılmadığı gerekçesiyle yeni yönetim tarafından bir kısmı yıkıldı.

SİVEREK'TE MUHTARLIK OFİSLERİ YIKILIYOR
17 Nisan 2015 - 15:57

Siverek Belediyesi tarafından Üçgen Parkın içerisinde mahalle muhtarları için yapılan bürolar, muhtarlar tarafından ilgi görmeyince belediye tarafından bir kısmı yıkıldı.

Önceki dönem belediye tarafından vatandaşların muhtarlara ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Üçgen Parkında yapılan muhtarlık büroları, muhtarlar tarafından kullanılmak istenmeyince Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın talimatıyla bir kısmı yıkıldı.

Şirinkuyu Mahalle Muhtarı Şeyhmus Çelik, tüm muhtarların ofislerinin olduğunu, tüm muhtarları bir arada toplama fikrinin yanlış olduğunu belirterek, “Muhtarlık bürolarının yıkılması iyi oldu. Tüm muhtarların zaten ofisleri var. Hepsini bir yerde toplamak düşüncesi yanlıştı. Mevcut belediye başkanı her mahalleye muhtarlık ofisi açılacağını seçim beyannamesinde belirtmiş. Bu söz yerine getirildiğinde ihtiyacı olan muhtar arkadaşlar bu ofisleri kullanacaktır.” dedi.

Hamidiye Mahalle Muhtarı Ahmet İnan ise muhtarlar için yapılan ofis fikrinin yanlış olduğunu belirterek muhtarlık ofislerinin yıkılmasının isabetli olduğunu söyledi. Mevcut Belediyeyi de eleştiren İnan, “Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz sözde her mahalleye muhtarlık binası yaptıracaktı. Bir sene oldu bu söz yerine getirilmedi. Bu sözün bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ofis Mahalle Muhtarı Gürsel Yiğiter ise, “Muhtar arkadaşlarımızın işyerleri vardı. Vatandaşın işleri eksiksiz bir şekilde görülüyor. Üçgen Parkında muhtarlık ofislerine muhtarları taşıma fikri yanlıştı.” dedi

Vatandaşlar ise muhtarlar için büyük meblağlar harcanarak yapılan ofislerinin bir kısmının yıkılmasına tepki göstererek, “Bu ofisler kullanılmayacaktıysa neden yapıldı. Madem yapıldı neden yıkıldı. Bu yapılan masraflar hepsi milletin cebinden çıkıyor.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3686 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu