Siverek’te Nizami İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Bangladeş’teki Laik Hasina rejimi tarafından idam edilen Mutiurrahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Siverek’te Nizami İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
13 Mayıs 2016 - 14:11

Siverek’te Cuma namazının ardından Şeyh Abdulkadir Geylani Camii’sinde bir araya gelen ilçedeki sivil toplum kuruluşları Bangladeş’teki Laik Hasina rejimi tarafından idam edilen Cemaat-i İslamî lideri Mutiurrahman için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kılınan gıyabi cenaze namazını ardından düzenlenen basın açıklamasını Murat Başaran okudu. Açıklamasına “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, hayır onlar diridirler. Ancak siz bunu bilmezsiniz.” ayetini okuyarak başlayan Başaran, “Bangladeş'te katil Hasina rejimi tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde 40 sene önceki uyduruk suçlamalar üzerinden yargılanan Cemaat-i İslami hareketinin lideri Mutiurrahman Nizami tıpkı Abdülkadir Molla, Gulam Azzam, Muhammed Kamaruzzaman ve Abdus Sobhan gibi idama mahkûm edilerek şehit edildi. Uygulanan bu vahşeti en ağır şekilde lanetliyoruz ancak yıllardır yaşanan benzer katliamlardan öğrendik ki; kınamak, lanetlemek protesto etmek yetmiyor bu vahşeti engellemiyor Yıllarca Çeçenya’da, Bosna’da, Filistin’de, Irak’ta ve Suriye’de hep yaşanan zulümleri lanetledik ama ne yazık ki hiçbir zulmü fiili olarak durduramadık.” dedi.

Basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi.

(İLKHA)

FOTO GALERİ


Bu haber 2941 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu