Siverek’te öğrencilere yönelik deneme sınavı yapıldı

Siverek Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik deneme sınavı yapıldı.

Siverek’te öğrencilere yönelik deneme sınavı yapıldı
03 Mayıs 2017 - 16:51

Kültür Müdürlüğü tarafından ilçe merkez ve kırsal alanında bulunan orta ve liselerde eğitim gören TEOG, YGS ve LYS'ye hazırlanan öğrencilere yönelik deneme sınavı gerçekleştirildi.

7'inci ve 11'inci sınıflara yönelik 94 okulda yapılan deneme sınavlarına yaklaşık 20 bin öğrencinin katıldığı öğrenildi. Yusuf Sami Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Halit Gülpınar Ortaokulunda sınava girecek öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Resul Yılmaz, kendisinin de bir öğretmen olduğunu hatırlattı.

Yılmaz öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: "Sevgili öğrenciler Siverek’te eğitim kalitesinin yükseltmek için şüphesiz en büyük göre sizlere düşüyor. Daha sonra öğretmen arkadaşlarımıza, yöneticilerimize ve bu göre bize düşüyor. Bizlerde eğitim ve öğretiminin kalitesini yükseltme amacıyla bize düzen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz bende eski bir öğretmenim bunun içindir ki yapılan bütün sınavları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sınavlarda başarı gösteren bütün okul yöneticilerimizi, öğretmen arkadaşlarımızı ve siz değerli öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Öyle inanıyorum ki bundan sonrada bu başarı seviyenizi daha da yükselteceksiniz. Biraz daha gayret gösterseniz başarınız daha da yükselecektir."

Başkan Yılmaz, sınavlara katılan bütün öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi.

Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu eğitime destek veren Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a teşekkür etti.

Sabah tek oturumda gerçekleşen sınavda TEOG sınavına katılan öğrencilere 6 dersten 120 soru, YGS’ye katılacak öğrencilere ise sayısal ve sözel olmak üzere 160 soru yöneltildi.

Başkan Yılmaz'ın öğrencileri ziyareti sırasında Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, şube müdürleri ile okul yöneticileri eşlik etti.

Haber Merkezi





Bu haber 3254 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü