SİVEREK’TE SAKALI ŞERİF ZİYARETE AÇILDI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Peygamber efendimizin kutsal emanetlerinden kabul edilen Sakal-ı Şerif (Lihle-i Şerif), her yıl olduğu gibi bu yıl da Siverek Ulu Camii’nde ziyarete açıldı.

SİVEREK’TE SAKALI ŞERİF ZİYARETE AÇILDI
23 Temmuz 2014 - 08:49










ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, Peygamberimizin efendimizin kutsal emanetlerinden kabul edilen Sakal-ı Şerif (Lihle-i Şerif), gece saat 01.30’da, Siverek Ulu Camii avlusunda ziyarete açıldı.

Her yılın Ramazan ayının 26. Günü sabah namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif, Siverek Müftülüğü tarafından yaşanılan izdihamları önlemek amacıyla gece saat 01.30’da erkekler için ziyarete açıldı. Cami Minberindeki sandık içerisinde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar’ın kontrolünde, tekbir ve salâvatlarla, sandıktan çıkarılarak, baş üzerinde cami avlusuna çıkarıldı. Burada 63 kat ayrı ayrı güzel kokulu beze sarılı bulunan Sakal Şerif, tekbir ve salâvatlarla sarılı olduğu bezden çıkarılarak halkın ziyaretine açıldı.

Sakal-ı Şerifi ziyaret etmek amacıyla uzun kuyruklar oluşturan halk, polis kontrolünde sıra ile Sakal-ı Şerifi ziyaret etti. Sakal-ı Şerif bugün saat 15.30’a kadar erkekler için ziyarete açık kalacak. Yarın saat 09.00 ile15.30 arası ise bayanlar için ziyarete açılacak.

Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kadir gecesi sabahı Sakal-ı Şerifi ziyarete açtıklarını belirterek, “ Bu yıl her yıl yaşanan izdihamı önlemek amacıyla gece saat 01.30’da Sakal-ı Şerifi ziyarete açtık yoksa sabahları kilometrelerce kuyruk oluşturuyordu. Ayrıca her yıl sadece bir gün ziyarete açılan Sakal-ı Şerif ziyaretini iki güne çıkardık” dedi.

Sakal-I Şerif’in Siverek'e Gelişi

Sakalı Şerif"in Siverek’e getirilmesi hakkında bilgi veren Müftülük Yetkileri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, "Siverek"in önemli şahsiyetlerinden olan Zülfü Ağa, Sultan Abdülhamit Han zamanında, Sultan Abdülhamit"in makamına gelerek, Sultan"dan Sakalı şerifi (Lihle-i Şerif’i) talep eder. Sultan Abdülhamit ise sakalı Şerif’i Siverek"e götürmesi için şart koşar her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan kesilmesi şartıyla Sakal-i Şerif"in Siverek"e verebileceğini söyler. Bu şartı kabul eden Zülfü ağa her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan keserek kutsal emaneti Siverek"e getirmiştir. Sakal-ı Şerif her yıl Kadir gecesi sabahı halkın ziyaretine açılır.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2843 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması