Siverek'te şehadet gecesi düzenlendi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde düzenlenen Şehadet Gecesi programında konuşan Gazeteci-Yazar Özkan Yaman, Toplumun bugün ayakta kalmasının şehitlerin dualarının bereketi olduğunu söyledi.

Siverek'te şehadet gecesi düzenlendi
24 Şubat 2019 - 17:00

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKRA-DER) tarafından Şehadet ayı olarak kabul edilen Şubat ayı münasebetiyle "Şehadet Gecesi" temalı bir program düzenlendi.



Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan Kültür Merkezinde düzenlenen program Hafız Şükrü Temur tarafından okunan Kur’anı Kerim ile başladı.


Sinevizyon gösterisinin ardından ilahi sanatçısı Bilal Güler tarafından şehitler ile ilgili marşlar seslendirildi.


Programa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Özkan Yaman şehitliğin önemi ile ilgili yaptığı konuşmasında şehadetin bir “aşk” olduğunu vurguladı. Yaman, “Şehadet bir aşktır.  Rabbim rızasına kavuşma umududur. Şehit dertli olandır.  İslam davası için dertlenendir. Bu uğurda her şeyini feda edendir. En kıymetli olan canını bile rabbine adayandır.  İslam derdi olmayan şehadet anlayamaz, şehidi tanıyamaz. 


“Bizlerde o şehitlerimize yakışır şekilde onların davalarını sürdürmeliyiz”


Modernizmin bu davayı hiçbir zaman anlamadığına dikkat çeken Yamen, “ Toplumun bugün ayakta kalması şehitlerin dualarının bereketidir.  Şehitlerin sadece ‘Rabbim bizi tekrar dünyaya gönder, senin için bir daha canımı vereyim ’duası kabul olmamıştır. Onun dışında diğer tüm duaları kabul olmuştur.  İşte bugün İslam adına bazı nimetlere ve imkânlara kavuşmuşsak bu şehitlerin dualarının bereketidir. Bizlerde o şehitlerimize yakışır şekilde onların davalarını sürdürmeliyiz. Modernizm, kapitalizm ve diğer ideolojiler bugün toplumu ve özellikle gençleri ifsat ediyor.  Onları anlamdan, manadan uzaklaştırıyorlar. Hayattaki değerleri anlamsız kılmaya başıboşluğa itiyorlar. Araçları amaç haline getirip insanları bu uğurda harcıyorlar.  Aidiyet duygusundan uzaklaştırıyorlar.  Artık ne aile aidiyeti, ne akrabalık aidiyeti, ne millet aidiyeti,  ne de Müslümanlık aidiyeti diye bir şey kalmıyor. Gençlerimizin ahlakını yok etme planlarını sürekli devreye koyuyorlar. Sevgi, merhamet, saygı gibi ifadeler toplumdan silinmeye çalışılıyor.  İşte şehit ve şehadet bu hücumlara karşı bir sözü olan bir eylemi olan kişidir.  Şehit; İslam’ın bitmediğini, ümmetin tükenmediğini, kanıyla canıyla tüm zalimlere karşı haykırandır. İşte şehit budur, şehadet budur. Bugün bu hücumlar karşısında tüm imkânlarını seferber edenler şehitlerin yol arkadaşlarıdır.  Aynı yolun yolcularıdır.” İfadelerini kullandı.


www.siverekgenclik.com


 

Bu haber 1815 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü