Siverek'te siyer sınavına yoğun ilgi

ŞANLIURFA- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenen ödüllü siyer sınavına Siverek halkı yoğun ilgi gösterdi.

Siverek'te siyer sınavına yoğun ilgi
29 Ocak 2017 - 11:44




Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl "O'nu oku, O'nu yaşa" sloganıyla gerçekleşen "bin bir ödüllü" Kutlu Doğum Siyer Sınavına Siverek merkez ve kırsalından yoğun katılım gösterildi. Siverek merkezinde iki okulda düzenlenen sınava bin 128 kişi katıldı.

Sınava erkekler Osman Esat Efendi Ortaokulunda, bayanlar ise Yusuf Sami Kız İmam Hatip Lisesi’nde katıldı.

Sınava saatine 1 saat kala sınava girecekleri okullara akın eden adayların heyecanlı olduğu gözlenirken, birçok adayın sınava anne babası ile birlikte geldikleri gözlendi.

Sınava katılan adaylar sınav hakkındaki duygularını İLKHA mikrofonları için paylaştık.

Ayla Yılmaz sınavın güzel geçtiğini belirterek, “Sınavın çok basitti full çekeceğime inanıyorum. Yalnız kendi sınavımın değil, tüm adayların sınavlarının iyi geçmesini diliyorum”

Merve Zilan Yalçın ise sınavın çok güzel geçtiğini belirterek, “ Sınavda iki soruyu boş bıraktım, 50 soru yaptım. Umre ödülü bekliyorum. İnşallah annem ile birlikte umreye giderim”

Fidan Yıldırım ise ablası ile birlikte sınava katıldığını belirterek, “ Sınava not tutarak çalıştım, sınavım çok güzel geçti, dereceye gireceğime inanıyorum”

Enes Gümüştaş, sınava düzenleyen peygamber sevdalılarına teşekkür ederek, “Sınav kitabını bir kez okudum. Sınava girmemin amacı peygamber efendimizin hayatını öğrenerek, O’nun hayatını hayatıma tatbik etmektir “dedi

Toplumun efendimizi tanımaya ihtiyacı var

Çocukları sınava katılan Muhittin Bakan ise sınava katılan herkese başarılar dileyerek, “ Bu sınavın amacı peygamber efendimizi tanıyarak, onun yolundan gitmektir. Bizler peygamber efendimizi tanıyorsak, çocuklarımızın da O’nu tanımasını istiyoruz. Bugün toplumun peygamber efendimizi tanımaya ve örnek almaya ihtiyacı var” dedi

Yaşlısı ve gençlisi herkes sınava girsin

65 yaşında sınava katılan Ramazan Yıldız ise 3 senedir üst üste sınava katıldığını belirterek, “En son girdiğim sınavda 65 puan almıştım. Sınava katılmayı tüm Müslümanlara tavsiye ediyorum. Bende yaşlı ve gençlerin bu sınava katılmasını istiyorum” dedi

Kaybedeni olmayan tek sınav

Peygamber Sevdalıları Siverek Koordinatörü Hüseyin Şeker, "O'nu oku, O'nu yaşa" sloganıyla yaptığımız siyer sınavımız sona erdi. Kaybedenin olmadığı tek sınav olan siyer sınavımıza giren herkes sınavı kazanmıştır. Amacımız peygamber efendimizi tüm insanlığa model olarak sunmaktır. Sınava katılan herkesten Allah razı olsun”

Sınav sonuçları iki hafta içinde açıklanacak ve dereceye girenlere "bin bir ödül" adı altında ödüllendirme yapılacak. Bunlar içerisinde 24 kişi umre ile ödüllendirilecek. (İLKHA)



www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3336 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu