Siverek'te tarihi eserler ele geçirildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Roma ve Ortaçağ dönemine ait tarihi eserler ele geçirilirken konuyla ilgili 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Siverek'te tarihi eserler ele geçirildi
21 Ocak 2020 - 14:44

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Siverek ilçesinde “Tarihi Eser Kaçakçılığı” suçlarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde Roma ve Ortaçağ dönemine ait tarihi eserler ele geçirilirken konu ile ilgili 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.


 Konu ile ilgili Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “16 Ocak 2020 tarihinde, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Siverek İlçesi mülki sınırları içerisinde, 3 şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde eş zamanlı olarak yapılan arama yapılmıştır. Aramalarda; 92 adet Roma dönemine ait gümüş sikke, 7 adet Ortaçağ dönemine ait gümüş yüzük, 4 adet Ortaçağ dönemine ait ok ucu, bir adet Ortaçağ dönemine ait hamam tası olmak üzere toplam 104 adet tarihi eser ele geçirilmiştir. Ayrıca aramalarda bir adet define arama detektörü ve 2 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği ele geçirilmiştir.” denildi.


Açıklamanın devamında konuya ilişkin 3 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı ifade edildi. 


www.siverekgenclik.com

Bu haber 1838 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...